Human First-programma - Renault

human first program

Een verbetering van de veiligheid van alle weggebruikers

 

Voor Renault is veiligheid op de weg een prioriteit. Daarom zetten we ons hard in om het aantal ongelukken en de ernst ervan te verminderen. Het delen van gegevens, crashtests, realistische oefeningen, geavanceerde rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties.. Dit alles komt samen in het "human first program", ontwikkeld in samenwerking met onderzoekers, deskundigen en brandweerlieden. Het heeft slechts één doel: elke dag de veiligheid van alle weggebruikers verbeteren.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

tot

32

geavanceerde rijhulpsystemen

meer dan

60

veiligheidsfuncties

meer dan

2.000

veiligheidspatenten ingediend

meer dan

5.000

brandweerlieden getraind

Renault en brandweerlieden, een uniek partnerschap

In 50 jaar tijd heeft Renault geholpen het aantal slachtoffers op de wegen met 20% terug te dringen. Om de veiligheid van iedereen voortdurend te verbeteren, werken de experts van het LAB (Accidents and Biomechanics Laboratory) en de 600 engineers en technici onophoudelijk aan innovaties. In totaal zijn er meer dan 2.000 patenten aangevraagd en is een reeks geavanceerde technologische oplossingen ontwikkeld, zoals Fireman Access en de SD-schakelaar.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
training van brandweerlieden - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

training van brandweerlieden

Als enige fabrikant ter wereld heeft Renault een fulltime luitenant-kolonel brandweerman aangesteld. Het bedrijf werkt als enige regelmatig samen met reddingsteams op de weg en heeft in een paar jaar tijd 5000 brandweerlieden in 17 landen wereldwijd getraind! Vanaf 2023 staan er al nieuwe trainingen gepland in Europa en Latijns-Amerika.

QRescue - Veiligheidssystemen voor auto's - Renault

Renault QRescue: tijd besparen voor de hulpdiensten

Met QRescue geeft Renault onmiddellijk toegang aan de brandweer tot het zogenaamde 'rescue sheet' van de auto, met behulp van een QR-code op de voor- en achterruit. Het 'rescue sheet' bevat alle informatie die de brandweerlieden nodig hebben om efficiënt en veilig te kunnen werken. Hiermee kunnen bijna 15 kostbare minuten bespaard worden bij het verzorgen van slachtoffers binnen het eerste uur. En dat is cruciaal, aangezien dit gouden uur een dringend tijdvenster is waarin patiënten definitieve traumazorg moeten krijgen.

Fireman Access - veiligheidssystemen voor auto's - Renault

Fireman Access

Ondanks dat de hoogspanningsbatterijen zodanig ontworpen zijn dat een intrinsieke oorzaak deze niet kan aantasten, is een brand door externe oorzaken altijd mogelijk. Voor deze gevallen is Fireman Acces ontwikkeld. Als een brand de batterij bereikt, wijst Fireman Access namelijk op de kern van de batterij. De brandweerlieden weten vervolgens waarop ze de brandslangen kunnen richten. Dit brengt de responstijden terug van enkele uren tot slechts vijf minuten!

SD-schakelaar - Veiligheidssystemen voor auto's - Renault

SD-schakelaar

Ook aan een betere veiligheid voor reddingswerkers zelf is gedacht. Om het risico op elektrocutie van brandweerlieden te voorkomen, ontkoppelt de "SD-schakelaar" de batterij onmiddellijk van het hoogspanningsnetwerk.

geavanceerde veiligheid in Renault auto’s

Om de veiligheid van iedereen voortdurend te verbeteren, werken de experts van het LAB (Accidents and Biomechanics Laboratory) en de 600 engineers en technici onophoudelijk aan innovaties. In totaal zijn er meer dan 2.000 patenten aangevraagd en is een reeks geavanceerde technologische oplossingen ontwikkeld, zoals Fireman Access en de SD-schakelaar. Door voortdurende innovaties heeft Renault in 50 jaar tijd geholpen het aantal slachtoffers op de wegen met 20% terug te dringen.

toekomstige mobiliteit en veiligheid

de toekomst van veiligheid bij Renault

de toekomst van veiligheid bij Renault

Renault blijft ook in de toekomst werken aan veiligheid. Het verkeersveiligheidsbeleid van Renault is onderverdeeld in 5 aspecten: bewustmaking, preventie, correctie, bescherming en redding. Er worden voortdurend innovaties ontwikkeld, zoals de Safety-score, de Safety-coach en de Safety-guardian. Deze innovaties zullen een revolutie teweegbrengen op het gebied van de veiligheid achter het stuur.

veiligheid van Renault

ontdek ook