caravantrekkers en trekauto’s

Een goede en sterke caravantrekker is belangrijk als je graag veilig op pad gaat met de caravan of vouwwagen. Ontdek snel meer over caravantrekkers en auto’s die geschikt zijn voor aanhangwagens. Bekijk ons koop- en lease aanbod.

caravantrekkers en trekauto’s van Renault

Voor wie graag Nederland of Europa doorkruist met volle bepakking heeft Renault diverse caravantrekkers en trekauto’s. Onze modellen zijn sterk, robuust en tegelijkertijd stijlvol en comfortabel. Van SUV tot Estate en van hybrid tot plug-in hybrid: er is altijd wel een passende krachtpatser voor jouw caravan of aanhanger.

  • full hybrid
CLIO
vanaf € 23.890,00
CLIO evolution TCe 90

CAPTUR

Gloednieuw, maar toch nog een CAPTUR

  • full hybrid
AUSTRAL
vanaf € 39.190,00
AUSTRAL evolution mild hybrid advanced 130

  • electric
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
vanaf € 36.370,00
profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC evolution 130 pk urban range

MEGANE ESTATE
vanaf € 34.620,00
MEGANE ESTATE TCe 140 EDC GPF equilibre (MY 2023)

  • full hybrid
ESPACE
vanaf € 46.290,00
ESPACE techno E-Tech full hybrid 200

  • full hybrid
ARKANA
vanaf € 35.190,00
ARKANA evolution E-Tech full hybrid 145

RAFALE

waarop letten bij een goede caravantrekker?

Als je op vakantie wilt met de caravan of vouwwagen, dan is het belangrijk dat je een goede auto hebt waarmee je zonder problemen naar je vakantiebestemming rijdt. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Austral trekhaak

de auto moet een trekhaak hebben

Allereerst is het natuurlijk noodzaak dat je een auto hebt met een stevige trekhaak. Bij Renault kies je voor een trekhaak tijdens het samenstellen van je auto.

Clio accessoires

trekgewicht van de auto

Houd rekening met het trekgewicht van een auto. Een manier om het trekgewicht te berekenen is de 75%-regel. Weegt je auto bijvoorbeeld 1600 kilogram? Dan mag de beladen caravan maximaal 1200 kilo wegen. Met deze vuistregel ga je veiliger op pad. 

Austral E-Tech full hybrid

een sterke auto met goede prestaties kiezen

Als je die steile helling op moet met je caravan of moet rijden over lastiger terrein, dan is het belangrijk dat je een sterke auto kiest. Ga dan ook voor een auto met voldoende trekvermogen, een grote actieradius (bij een elektrische auto), maar bijvoorbeeld ook voor vierwielaandrijving voor de beste prestaties. 

Megane estate - exterior

wat is een goede caravantrekker of trekauto?

SUV’s zijn over het algemeen goede caravantrekkers. Dit type auto beschikt namelijk over meer trekvermogen, heeft soms vierwielaandrijving en is vaak gemaakt om krachtige prestaties te leveren. Belangrijk als je bijvoorbeeld de bergen in moet met je caravan. Behalve SUV’s zijn stationwagens, sedans en hatchbacks vaak ook prima trekauto’s. 


Bij Renault vind je verschillende sterke en robuuste caravantrekkers. Of je nu de voorkeur hebt voor een caravantrekker met verbrandingsmotor, een elektrische trekauto of een hybride caravantrekker: je kunt alle kanten op.

Megane E-Tech electric met trekhaak

elektrische of hybride caravantrekkers

Het aanbod elektrische auto's dat een aanhanger kan trekken, wordt steeds ruimer. Kies je voor een elektrische of hybride caravantrekker, dan maak je een goede keuze voor het milieu. Bewust op kampeervakantie? Dat kan met een elektrische of hybride trekauto van Renault. Met hun robuuste exterieur, grote actieradius, toereikend trekgewicht en krachtige prestaties ga je veilig en comfortabel op pad. 

subsidie elektrische caravantrekker

Kies je voor een 100 % elektrische caravantrekker? Dan kan je als particulier gebruik maken van de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Je komt dan in aanmerking voor maximaal € 2.950 subsidie op de aanschaf of private lease van 100% elektrische auto's. Kies je voor het kopen of private leasen van een elektrische occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie. Deze subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2024.

Captur kopen

een caravantrekker kopen

Ga je ieder jaar trouw op kampeervakantie met de caravan en wil je de trotse eigenaar zijn van een nieuwe auto? Dan is het kopen van een caravantrekker een goed idee. Bekijk al onze trekauto modellen, rijd langs bij één van onze 150 dealers en maak een proefrit.

Espace leasen

een caravantrekker leasen

Kies je voor private lease of zakelijke lease van een caravantrekker, dan hoef je niet na te denken over zaken zoals de hoge aanschafprijs, restwaarde of onderhoud. Je betaalt een vast maandelijks leasetarief en wij regelen de rest. Het enige dat jij hoeft te doen is zorgen voor de brandstof en geniet van de kampeervakantie met jouw nieuwe Renault!

Megane E-Tech electric financieren

een caravantrekker financieren

Heb je een nieuwe caravantrekker van Renault op het oog, maar wil je je spaargeld liever behouden? Kies dan voor het financieren van een caravantrekker met Renault Flex Choice. Stel zelf je financiering samen en voeg optionele services toe. Geen zorgen over onderhoudskosten en profiteer van een lagere rente. Met Renault Flex Choice is er altijd een passende oplossing.

op pad met jouw nieuwe caravantrekker

Binnenkort op pad met jouw nieuwe caravantrekker? Ontdek bij Renault meer over onder andere trekgewicht of bekijk de beschikbare accessoires voor jouw trekauto.