Hybrid, Plug-in Hybrid of 100% elektrisch

Welke motor kies jij?

Schoner en duurzamer

Milieuvriendelijker rijden was nog nooit zo eenvoudig. Wil je weten hoe? Bekijk nu onze elektrische, E-TECH Hybrid én E-TECH Plug-in Hybrid modellen. Renault laat je schoner rijden en tegelijkertijd de vrijheid ervaren van een nieuwe generatie duurzame elektrische technologieën.

100% elektrisch rijden: ontdek de vrijheid

Elektrisch rijden technologie van Renault

Kiezen voor elektrisch rijden met Renault is kiezen voor zorgeloosheid. Voor verder weg rijden, voor overal kunnen opladen, voor zekerheid, maar ook voor avontuur. Rij in volledige stilte zonder uitstoot en bespaar tegelijkertijd op je kosten.

lees meer over elektrische technologie

E-TECH Plug-in Hybrid: on-demand elektrisch rijden

Oplaadbare hybride technologie van Renault

Vrijheid ervaar je ook met de Plug-in Hybrid modellen van Renault. Je kiest voor je dagelijkse ritten voor volledig elektrisch rijden. En bij langere ritten voor de hybride optie. Met de E-TECH Plug-in Hybrid-technologie profiteer je van het beste van deze 2 werelden. Zorgeloos rijden, doe je met Renault.

lees meer over plug-in hybrid

E-TECH Hybrid: elektrisch rijden, zonder stekker

Hybride technologie van Renault

Met de Renault CLIO E-TECH Hybrid geniet je van de voordelen van een elektrische auto: vloeiend, stil en snel rijden en optrekken. Maar je bespaart ook brandstof en je stoot minder CO2-uit. Ga zorgeloos op avontuur en ontdek nu een geheel nieuwe manier van stil en comfortabel rijden met Renault CLIO E-TECH Hybrid.

lees meer over hybrid

Renault E-Tech

De aandrijflijn opnieuw uitgevonden

De aandrijflijn bepaalt hoe efficiënt de energie van je auto wordt benut. Bij Renault is die compleet opnieuw ontworpen. De ingenieurs begonnen met een blanco vel en vroegen zich af ‘Hoe zou de meest efficiënte aandrijflijn eruit zien?’ Het resultaat is onze innovatieve E-Tech aandrijflijn, waarin ook al onze F1-ervaring en expertise samenkomt.

 

Je vindt de nieuwe E-Tech aandrijflijn in steeds meer modellen. Of je nu kiest voor hybride of 100% elektrisch.

Renault E-TECH Hybrid

Efficiënter energiegebruik en slimmer schakelen

De technologie van de E-Tech aandrijflijn bestaat globaal uit drie delen:

 

  1. Energie-management: het verdelen en omzetten van energie
  2. Energie-terugwinning: het terugwinnen van energie bij remmen en afremmen
  3. Een innovatieve multi-mode versnellingsbak zonder koppeling

 

 

Slimme inzet van beschikbare energie

 

Een krachtige batterij en twee slimme elektromotoren zijn de basis van de aandrijflijn. De elektromotoren kunnen onafhankelijk van elkaar de wielen aandrijven. Het energiemanagement bepaalt hoeveel energie er naar elke motor gaat. Ook berekent het wat het optimale toerental is.

 

Bij hybride modellen bepaalt het energiemanagement ook op welk moment het efficiënter is om de zuinige verbrandingsmotor in te zetten.

e-tech batterij technologie Renault

Energie wordt teruggewonnen en opnieuw gebruikt

Tijdens het vertragen en remmen werken elektromotoren als een generator. Met de energie die dit oplevert, wordt de batterij opgeladen.

 

Bij hybride modellen wordt de batterij ook opgeladen als de brandstofmotor meer energie opwekt dan nodig is.

 

 

Een innovatieve transmissie zonder koppeling

 

De versnellingsbak maakt een 100% elektrische start mogelijk en zorgt ervoor dat je razendsnel en soepel schakelt. Dit verhoogt het rijcomfort en de prestaties tijdens accelereren.

 

Het innovatieve ontwerp komt voort uit de Renault Formule 1-techniek en garandeert een extreem laag energieverbruik.

Onze E-Tech modellen

Zoe E-Tech electric
vanaf € 34.990,00
leverbaar als
Clio E-Tech hybrid
vanaf € 21.950,00

Seduction never ends

Captur E-Tech
vanaf € 27.800,00

Gloednieuw, maar toch nog een CAPTUR

leverbaar als
Arkana
vanaf € 35.390,00
Austral
vanaf € 36.480,00
Megane Estate E-Tech plug-in hybrid
vanaf € 33.940,00

Dominate every corner

wat betekenen deze woorden?

AC-opladen

Je wallbox thuis en het openbare laadpunt in de straat werken op wisselstroom.

Opladen met wisselstroom gebeurt op ‘lagere’ vermogens. De elektrische auto’s van Renault kunnen AC laden op een maximaal vermogen van 22kW .

DC-opladen

DC is gelijkstroom en daarmee kan een elektrische auto sneller geladen worden op hoge vermogens.

De snelladers langs de snelweg laden op een vermogen van minimaal 50 kW. In verband met het hoge laadvermogen zit de laadkabel vast aan het laadpunt.

bruikbare capaciteit

Hoeveelheid energie in een batterij die door de auto kan worden gebruikt. Waarde uitgedrukt in kilowattuur (kWh).

E-Tech

Volledig elektrisch, hybride of plug-in
hybride technologie ontwikkeld door Renault.

remmen met energieterugwinning

Systeem dat energie terugwint bij het remmen en helpt om de actieradius van de auto te vergroten. Wanneer de auto vertraagt, wordt een deel van de kinetische energie omgezet in elektriciteit. De batterij wordt opgeladen wanneer de bestuurder zijn of haar voet van het gaspedaal haalt of het rempedaal zacht indrukt.

noodlaadkabel voor incidenteel gebruik

Met de noodlaadkabel voor incidenteel gebruik, is het mogelijk om je auto aan te sluiten op een regulier geaard stopcontact indien je geen andere laadmogelijkheden hebt. Het laadvermogen is dan 2,3 kW.

kW

Afkorting van kilowatt. Meeteenheid voor vermogen waarmee de capaciteit van een automotor wordt gemeten (bij een elektrische óf een verbrandingsmotor). Met kilowatts wordt ook het vermogen van wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC) gemeten.

kWh

Afkorting van kilowattuur. Een eenheid voor energie die aangeeft wat de energiecapaciteit is die een batterij aan de motor kan leveren tijdens één uur gebruik. 

De totale capaciteit van een batterij wordt ook aangeduid in kWh.

Mode 2 laden

Voor thuisgebruik. De noodlaadkabel voor incidenteel gebruik op een gewoon stopcontact is een mode 2 laadkabel. Deze kabel heeft een vaste stroombegrenzer voor de veiligheid.

Mode 3 laden

De standaard Mennekes laadkabel is een Type 2 Mode 3 laadkabel voor gecontroleerd laden, waarbij communicatie plaatsvindt tussen de auto en het laadpunt voordat het laden begint.

wallbox

Privélaadpunt bij je thuis of op het werk. Deze biedt een groter vermogen dan een regulier stopcontact en maakt het mogelijk om sneller en veilig te laden. Het is belangrijk om je laadpunt thuis door een erkend vakman te laten installeren