Milieuvriendelijker rijden was nog nooit zo eenvoudig. Wil je weten hoe?
Bekijk nu onze elektrische, E-Tech full hybrid én E-Tech plug-in hybrid modellen. Renault laat je schoner rijden en tegelijkertijd de vrijheid ervaren van een nieuwe generatie duurzame elektrische technologieën.
Rij zonder uitstoot, kies voor hybride of combineer het beste van beide werelden met een plug-in hybrid model.
100% elektrisch rijden: ontdek de vrijheid
Rij in volledige stilte zonder uitstoot en bespaar tegelijkertijd op je kosten.
E-Tech full hybrid: elektrisch rijden, zonder stekker
Je bespaart brandstof, stoot minder CO2 uit en geniet van de voordelen van een elektrische auto: vloeiend, stil en snel rijden en optrekken.
E-Tech plug-in hybrid: on-demand elektrisch rijden
Je kiest voor je dagelijkse ritten voor volledig elektrisch rijden. En bij langere ritten voor de hybride optie. Profiteer van het beste van 2 werelden.
Renault E-Tech
De aandrijflijn opnieuw uitgevonden
De aandrijflijn bepaalt hoe efficiënt de energie van je auto wordt benut. Bij Renault is die compleet opnieuw ontworpen. De ingenieurs begonnen met een blanco vel en vroegen zich af ‘Hoe zou de meest efficiënte aandrijflijn eruit zien?’
Het resultaat is onze innovatieve E-Tech aandrijflijn, waarin ook al onze F1-ervaring en expertise samenkomt. Je vindt de nieuwe E-Tech aandrijflijn in steeds meer modellen. Of je nu kiest voor hybride of 100% elektrisch.
Efficiënter energiegebruik en slimmer schakelen
De technologie van de E-Tech aandrijflijn bestaat globaal uit drie delen:
Een krachtige batterij en twee slimme elektromotoren zijn de basis van de aandrijflijn. De elektromotoren kunnen onafhankelijk van elkaar de wielen aandrijven. Het energiemanagement bepaalt hoeveel energie er naar elke motor gaat. Ook berekent het wat het optimale toerental is.
Bij hybride modellen bepaalt het energiemanagement ook op welk moment het efficiënter is om de zuinige verbrandingsmotor in te zetten.
Energie wordt teruggewonnen en opnieuw gebruikt
Tijdens het vertragen en remmen werken elektromotoren als een generator. Met de energie die dit oplevert, wordt de batterij opgeladen.
Bij hybride modellen wordt de batterij ook opgeladen als de brandstofmotor meer energie opwekt dan nodig is.
De versnellingsbak maakt een 100% elektrische start mogelijk en zorgt ervoor dat je razendsnel en soepel schakelt. Dit verhoogt het rijcomfort en de prestaties tijdens accelereren.
Het innovatieve ontwerp komt voort uit de Renault Formule 1-techniek en garandeert een extreem laag energieverbruik.
Volledig elektrisch, hybride of plug-in hybride technologie ontwikkeld door Renault.
Je wallbox thuis en het openbare laadpunt in de straat werken op wisselstroom. Opladen met wisselstroom gebeurt op ‘lagere’ vermogens. De elektrische auto’s van Renault kunnen AC laden op een maximaal vermogen van 22kW .
DC is gelijkstroom en daarmee kan een elektrische auto sneller geladen worden op hoge vermogens.
De snelladers langs de snelweg laden op een vermogen van minimaal 50 kW. In verband met het hoge laadvermogen zit de laadkabel vast aan het laadpunt.
Hoeveelheid energie in een batterij die door de auto kan worden gebruikt. Waarde uitgedrukt in kilowattuur (kWh).
Systeem dat energie terugwint bij het remmen en helpt om de actieradius van de auto te vergroten. Wanneer de auto vertraagt, wordt een deel van de kinetische energie omgezet in elektriciteit. De batterij wordt opgeladen wanneer de bestuurder zijn of haar voet van het gaspedaal haalt of het rempedaal zacht indrukt.
Met de noodlaadkabel voor incidenteel gebruik, is het mogelijk om je auto aan te sluiten op een regulier geaard stopcontact indien je geen andere laadmogelijkheden hebt. Het laadvermogen is dan 2,3 kW.
Afkorting van kilowatt. Meeteenheid voor vermogen waarmee de capaciteit van een automotor wordt gemeten (bij een elektrische óf een verbrandingsmotor). Met kilowatts wordt ook het vermogen van wisselstroom (AC) en gelijkstroom (DC) gemeten.
Afkorting van kilowattuur. Een eenheid voor energie die aangeeft wat de energiecapaciteit is die een batterij aan de motor kan leveren tijdens één uur gebruik.
De totale capaciteit van een batterij wordt ook aangeduid in kWh.
Voor thuisgebruik. De noodlaadkabel voor incidenteel gebruik op een gewoon stopcontact is een mode 2 laadkabel. Deze kabel heeft een vaste stroombegrenzer voor de veiligheid.
De standaard Mennekes laadkabel is een Type 2 Mode 3 laadkabel voor gecontroleerd laden, waarbij communicatie plaatsvindt tussen de auto en het laadpunt voordat het laden begint.
Dit is een privélaadpunt bij je thuis of op het werk. Deze biedt een groter vermogen dan een regulier stopcontact en maakt het mogelijk om sneller en veilig te laden. Het is belangrijk om je laadpunt thuis door een erkend vakman te laten installeren