image

Renault en autosport

De missie van Renault is om sportuitdagingen aan te gaan en van hieruit technologieën verder te ontwikkelen. Renault en autosport staan dan ook gelijk aan ruim 115 jaar innovatie. Een geschiedenis die gekenmerkt wordt door beeldbepalende auto's, rijdende legendes, technologie en historische overwinningen. Een spannend avontuur dat al meerdere malen bekroond is met ongeëvenaard succes.

Competitie zorgt voor innovatie

In elke discipline zit een uitdaging. En daarin ziet Renault kansen om de expertise steeds verder te ontwikkelen.

sport

AUTOSPORT ZIT IN ONZE GENEN

Renault is al 120 jaar een toonaangevende naam in de autosport. Sinds de tijd van Louis Renault drukt de passie voor de autosport een belangrijke stempel op de bedrijfsfilosofie. Die passie motiveert het bedrijf en haar werknemers om steeds weer naar nieuwe uitdagingen te zoeken.

Lees meer
formule 1

RENAULT SPORT FORMULE 1-TEAM

Het Formule 1-programma vormt de kern van Renault Sport Racing. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel verenigt alle activiteiten op het gebied van autosport onder één noemer. Lees meer over de toewijding van Renault!

Lees meer
Renault Sport Series

RENAULT SPORT SERIES

Lees meer over spannende activiteiten op het gebied van autosport. Zoals Formule Renault voor jonge coureurs en raceprogramma's voor klanten. Vergroot je passie voor de autosport nu!

Lees meer
Renault Z.E

ONZE ELEKTRISCHE EXPERTISE: VAN DE RENAULT F.E. TOT DE RENAULT Z.E.

De Formule E voor Renault een testlaboratorium voor nieuwe technologische oplossingen. Deze zijn vervolgens weer terug te vinden in jouw Renault.

Lees meer
innovatie

TECHNOLOGISCHE INNOVATIE: VAN HET CIRCUIT NAAR DE WEG

Ook onze expertise uit andere autoklasses is terug te vinden in onze auto's. Lees meer over de speciale uitrusting op onze MEGANE RS. 

Lees meer