elektrische auto's

Een elektrische auto kopen is een goede zet. Zowel voor het milieu als voor jezelf.

Geen uitstoot, absolute stilte tijdens het rijden en tegenwoordig ook nog profiteren van een grote actieradius.  Ontdek snel meer over elektrische auto’s en bekijk ons aanbod.

elektrische auto's van Renault

Renault is met Renault E-tech pionier én marktleider op het gebied van elektrisch rijden in Europa. Dat succes is ingezet door de bekende Renault Zoe. De Zoe E-tech Electric is lekker ruim en heeft een grote actieradius. Maak je meer reiskilometers en rijd je veel zakelijk? Maak dan een proefrit in de Megane E-tech Electric en ervaar zijn comfort, ruimte en luxe.

  • electric
Renault 5 E-Tech 100% electric
vanaf € 32.990,00
profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie
Renault 5 E-Tech 100% electric techno 150 pk comfort range

  • electric
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC
vanaf € 36.370,00
profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie
MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC evolution 130 pk urban range

  • electric
SCENIC E-TECH 100% ELECTRIC
vanaf € 42.470,00
profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie
SCENIC E-TECH 100% ELECTRIC evolution 170 pk comfort range

  • electric
ZOE E-TECH 100% ELECTRIC
vanaf € 34.895,00
profiteer van € 2.950,- overheidssubsidie
ZOE E-TECH 100% ELECTRIC R110 equilibre

waarom een elektrische auto?

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Onder andere vanwege de milieuvriendelijkheid, lagere verbruikskosten en het stille rijden, maar ook door de verbeterde technologie, subsidies en de vele belastingvoordelen. Zowel voor zakelijk gebruik als voor particulieren is elektrisch rijden een slimme keuze.

milieuvriendelijk

Elektrische auto's zijn een betere keuze voor het milieu in vergelijking met conventionele benzine- of dieselauto's. Door over te stappen op elektrische auto's helpen we de luchtverontreiniging en de CO2-uitstoot te verminderen. Hierdoor dragen we ons steentje bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

lagere verbruikskosten

Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel, waardoor elektrische auto's goedkoper zijn om te rijden. Daarnaast hebben elektrische auto's minder bewegende onderdelen en vereisen ze minder onderhoud.

stil en soepel rijden

Elektrische auto's maken vrijwel geen geluid tijdens het rijden. Bovendien bieden elektrische auto’s vaak een soepele acceleratie en rijervaring. 

steeds meer oplaadpunten

Door de snelle groei van elektrisch rijden, komen er overal steeds meer oplaadpunten bij. Op straat, op het werk, maar ook in parkeergarages.

verbeterde technologie

Elektrische auto's maken gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder regeneratief remmen, energieterugwinning en connectiviteit opties. Bij elektrische auto’s met een hoge actieradius leg je bovendien langere afstanden af zonder te hoeven opladen.

subsidies en belastingvoordelen

De aanschaf van elektrische auto’s wordt door veel landen en regio’s gestimuleerd door middel van subsidies, belastingvoordelen en andere stimuleringsmaatregelen. Dit maakt de koop van een elektrische auto steeds aantrekkelijker. 

Zoe E-Tech 100% electric

welke elektrische auto kiezen?

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte elektrische auto lastig kan zijn. Het is een hele persoonlijke keuze. Let bij het kiezen van een goede elektrische auto goed op het verbruik, de prijs, de actieradius, de kwaliteit van de accu, de grootte en het comfort en natuurlijk het uiterlijk van de auto. Bij Renault vind je verschillende soorten aantrekkelijke, elektrische auto’s. Of je nu de voorkeur hebt voor een kleine elektrische auto of een elektrische gezinsauto: je kunt alle kanten op. Liever semi-elektrisch? Kijk dan eens naar onze hybride auto’s

Megane E-Tech 100% electric

wat kost een elektrische auto?

Hoewel de aanschaf van een elektrische auto nog vaak duurder is dan een benzine- of dieselauto, kan je tegenwoordig al voor een scherpe prijs een elektrische auto kopen. 

 

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met andere financiële voordelen van een elektrische auto. Zoals de lagere kosten van het opladen vergeleken met het tanken van benzine of diesel, de lagere onderhoudskosten, en subsidie van de overheid. Kies je voor een elektrische auto, dan betaal je tot en met 2024 bovendien geen wegenbelasting. 


Interesse in een elektrische auto, maar financiering nodig? Naast de optie om een nieuwe auto te financieren, heeft Renault ook aantrekkelijke voorwaarden voor private lease, operational lease en financial lease

subsidie elektrische auto

Als particulier kun je gebruikmaken van de Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP). Je komt dan in aanmerking voor maximaal € 2.950 subsidie op de aanschaf of private lease van 100% elektrische auto's. Kies je voor het kopen of private leasen van een elektrische occasion? Dan kom je in aanmerking voor € 2.000 subsidie. Deze subsidieregeling loopt tot en met 31 december 2024.

Twingo E-Tech electric

elektrische auto kopen

Wil je een elektrische auto kopen? Dan maak je niet alleen een slimme keuze voor een groenere toekomst, maar uiteindelijk ook voor je eigen portemonnee. De ‘TCO’ (total cost of ownership) van een elektrische auto is namelijk lager dan die van een brandstofauto. Dit komt door de besparing op brandstof en door het feit dat er geen wegenbelasting betaald hoeft te worden.

 

Daarnaast is het onderhoud van een elektrische auto goedkoper dan van een brandstofauto. Wil je ook overstappen op elektrisch? Bekijk al onze elektrische modellen, rijd langs bij één van onze 150 dealers en maak een proefrit. 

blind spot warning - uitmuntende veiligheid - Renault Austral E-Tech Full Hybrid

elektrische auto leasen

Kies je voor de private lease van elektrische auto’s of voor zakelijke lease, dan hoef je niet na te denken over zaken zoals de hoge aanschafprijs, restwaarde of onderhoud. Je betaalt een vast maandelijks leasetarief en wij regelen de rest. Het enige dat jij hoeft te doen is zorgen voor het opladen van de auto.

 

De keuze om een elektrische auto te leasen wordt steeds makkelijker, want er komen steeds meer aansprekende modellen op de markt, zoals de Renault Megane E-Tech 100% electric of de Renault Scenic E-tech 100% Electric. Ook vind je steeds meer oplaadpunten. Op straat, onderweg en vaak gewoon op het werk. 

Megane E-Tech electric

elektrische auto financieren

Heb je een nieuwe elektrische Renault op het oog maar wil je je spaargeld liever behouden? Kies dan voor het financieren van een elektrische auto met Renault Flex Choice. Stel zelf je financiering samen en voeg optionele services toe. Geen zorgen over onderhoudskosten en profiteer van een lagere rente. Met Renault Flex Choice is er altijd een passende oplossing.

meer over elektrische auto's

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Wij maken we je dan ook graag wegwijs op het gebied van elektrisch rijden. Wil je bijvoorbeeld weten hoe een elektrische auto werkt, hoe het zit met het opladen van een elektrische auto of de actieradius? Ontdek het bij Renault.

* Het WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) is een nieuw Europees testprotocol dat beter aansluit bij de daadwerkelijke verbruikswaarden van het voertuig. De actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden, versieniveau, uitrusting en de belading van de auto.