Bereken hier de bijtelling van jouw auto

Rijd jij je auto zakelijk in 2019?

Alt Image C29

Twee bijtellingspercentages

Rij jij in een nieuwe leaseauto? Dan gelden er slechts 2 bijtellingspercentages:

 

  • 4% voor volledig elektrische auto’s
  • 22% voor alle overige voertuigen

Welke bijtelling geldt er voor jou in 2019?

Is jouw Renault leaseauto (niet-elektrisch) in 2019 op kenteken gezet? Dan betaal je 22% fiscale bijtelling. Vóór 2017 was de bijtelling van een leaseauto gebaseerd op de hoogte van de CO2-uitstoot. Met ingang van januari 2017 zijn de regels omtrent bijtelling veranderd en hebben de meeste auto’s een 22% bijtelling. Dus ook in 2019.Uitzonderingen hierop zijn alleen nog auto’s die 0 gram CO-2 uitstoten: volledig elektrische auto’s. Daarvoor geldt het bijtellingspercentage van 4%. Vanaf nu is zakelijk rijden in een Renault ZOEKANGOO Z.E. of Master Z.E. dus extravoordelig.

Alt Image C29

Wat is bijtelling precies?

Wanneer een leaseauto ook privé wordt gebruikt, betaalt de leaserijder bijtelling. (Behalve als je aantoonbaar niet meer dan 500 km privé rijdt.) Jouw werkgever is verplicht om de bijtelling bij je loon op te tellen. Hierover draag je inkomstenbelasting af.

De bijtelling is gebaseerd op

  • de catalogusprijs van je leaseauto
  • het bijtellingspercentage (4% of 22% in 2019)
  • belastingschaal van jouw inkomen

Tijdens het contract

Aan het begin van het leasecontract wordt de fiscale bijtelling vastgesteld. Deze blijft gelijk gedurende de lengte van het contract. Je blijft dus maandelijks altijd hetzelfde bedrag voor bijvoorbeeld je Renault MEGANE of Renault TALISMAN betalen.

Meer over Renault Lease lees je op onze Renault Zakelijk Leasing-pagina.

Bekijk onze modellen

Meer informatie over Renault