Rijden in een elektrische auto

Rijden in een elektrische auto: altijd de perfecte combinatie tussen comfortabel en krachtig rijden.

Al onze elektrische auto's hebben een automatische versnellingsbak

Rijden in een elektrische auto

Het comfort van elektrische auto's

Alle elektrische auto's van Renault worden voorzien van een automatische versnellingsbak en een elektrische motor die direct na het opstarten optimaal koppel kan leveren. Bestuurders hoeven niet meer te schakelen en kunnen hun aandacht blijven richten op de weg.

 

Daarnaast profiteren de bestuurder en passagiers van heerlijk comfort dankzij de volledig stille motoren die ook geen trillingen veroorzaken. Zoals bij verbrandingsmotoren het geval is.

Elektrische auto's zijn zeer krachtig

De kracht van een elektrische auto

Ongeëvenaarde prestaties

Onze elektrische auto's zijn speciaal ontworpen voor het leveren van optimale prestaties. Omdat de elektrische motor gecombineerd met de automatische versnellingsbak perfect hun werk doen, kunnen bestuurders extra genieten van het soepele en sportieve optrekken. Zowel bij het wegrijden uit stilstand als bij het accelereren op snelheid.

Rijden in een elektrische auto

Met een elektrische auto op de weg rijden

Profiteer van onze slimme technologieën om je efficiëntie tijdens het rijden op de 'gewone' weg te vergroten. De actieradius wordt iets kleiner bij het rijden op oneffen terrein. Ook hebben verschillende rijstijlen tijdens je ritten effect op de batterij.

Met een elektrische auto in de stad rijden

Met een elektrische auto wordt een stadsrit veel leuker. Je kunt alle gebieden met verkeersbeperkingen (door milieuwetgeving) in en in sommige steden parkeer je zelfs gratis. Met een elektrische auto rijd je moeiteloos door de stad zonder geluids- en geuroverlast te veroorzaken. Tegelijkertijd kun je genieten van het fijne gevoel dat je krijgt tijdens het optrekken. Zowel bij het wegrijden als bij het 'dooraccelereren'. Alles gaat snel, stil en soepel.

Met een elektrische auto op de snelweg rijden

Elektrische auto's hebben altijd een andere actieradius; deze is afhankelijk van de weers- en verkeersomstandigheden. Het is dan ook belangrijk om je ritten goed te plannen en alle opties voor het opladen van de batterij mee te laten wegen.


Dankzij de technologie voor energieterugwinning wordt er tijdens ritten ook energie opgeslagen. Als je de batterij tijdens een rit wilt opladen, neem je even pauze en steek je de stekker van de auto in bij een laadstation langs de snelweg.

Ontdek onze elektrische technologie

Al je vragen over elektrische motoren