de voordelen van Renault E-Tech full hybrid-auto's

minder brandstof

Met full hybrid-technologie schakelt je auto automatisch tussen verschillende tractiemodi om zo min mogelijk gebruik te maken van de verbrandingsmotor en om het brandstofverbruik te verminderen. Je kunt tot wel 40% brandstof besparen in vergelijking met een auto met verbrandingsmotor*.

meer eenvoud en comfort

In een E-Tech full hybrid ervaar je een dynamischere pick-up dan in een auto met verbrandingsmotor. De stilte en verminderde trillingen in de elektrische modus zorgen voor extra comfort. E-Tech full hybrid-modellen laden zelf hun batterijen op en hoeven niet ingestoken te worden om op te laden.

minder schadelijke uitstoot

De elektromotoren in E-Tech full hybrid-auto's stoten tijdens het rijden helemaal geen CO₂ uit. Over het algemeen liggen de emissies van een volledig hybride, gemiddeld genomen over de rijtijd, tot 25% lager dan die van een auto met verbrandingsmotor.

*WLTP-cijfers

de economische voordelen

Aankoopstimulansen, lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten, belastingvoordelen voor bedrijven en nog veel meer.

Met E-Tech full hybrid-modellen bespaar je elke dag.

E-Tech full hybrid - brandstofverbruik - Renault

brandstofverbruik

Met een volledige hybride auto hoef je minder vaak te tanken bij het tankstation. Het gecombineerde gebruik van elektromotoren en een verbrandingsmotor helpt om je brandstofverbruik met tot wel 40%* te verlagen in vergelijking met een auto met verbrandingsmotor.

E-Tech full hybrid - onderhoud - Renault

onderhoud

De onderhoudsfrequentie voor een volledig hybride auto is hetzelfde als voor een auto met verbrandingsmotor. Het algehele onderhoud van hybride auto's is echter aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper, simpelweg omdat er minder slijtageonderdelen zijn. Vergeet niet dat de tractiebatterij een garantie heeft van 8 jaar of 160.000 km.

E-Tech full hybrid - zakelijke klanten - Renault

E-Tech full hybrid voor je bedrijf

Als zakelijke klant is investeren in een volledige hybride wagenpark financieel gezien verstandig: de bijbehorende belastingen in Frankrijk (TVS/TCO) zijn lager dan voor auto's met verbrandingsmotoren. De gebruikskosten liggen ook lager (onderhoud en brandstofverbruik).

*WLTP-stadsrit

E-Tech full hybrid - nationale en regionale aankoopstimulansen - Renault

subsidie

Net als plug-in hybrid- en 100% electric zijn er voor full hybrid nationale en regionale aankoopstimulansen wanneer je een oude, meer vervuilender auto inruilt.

meer informatie over subsidie

opladen zonder stekker, 100% rijplezier

E-Tech full hybrid-modellen van Renault hoef je niet bij een laadpaal op te laden: deze laden zichzelf op als je remt of afremt. Flexibel, dynamisch en comfortabel in gebruik, met alle voordelen van een verbrandingsmotor gecombineerd met de stilte van 100% electric.

E-Tech full hybrid - rijplezier - Renault
E-Tech full hybrid - insteken - Renault

opladen zonder insteken

Je hoeft je gewoontes niet te veranderen.

 

Je hoeft je auto niet aan te sluiten op het stopcontact. Je auto wint automatisch energie terug wanneer je remt of vertraagt via remmen met energieterugwinning.

E-Tech full hybrid - eenvoudig - Renault

eenvoudig

Je hoeft er helemaal niets voor te doen!

Het elektronische systeem van je auto schakelt automatisch tussen de elektro- en verbrandingsmotor. Je hoeft onderweg dus niet na te denken over je rijmodus. Het opladen van de batterij verloopt ook automatisch door remmen met energieterugwinning, wanneer je vertraagt of remt.

E-Tech full hybrid - dynamisch - Renault

dynamisch

Dankzij Renaults expertise op het gebied van elektriciteit bieden wij hybride modellen aan die even responsief als dynamisch zijn bij het starten en tijdens het accelereren. Tot slot hebben al onze volledig hybride modellen een automaat, dus je hoeft niet te schakelen.

E-Tech full hybrid - stil - Renault

stil

Als je 100% elektrische rijdt, dan is je auto muisstil. Volledig hybride modellen geven standaard prioriteit aan deze aandrijving, zodat je het grootste deel van je rit geluidloos op weg bent. 

E-Tech full hybrid - Renault

elektrisch

Volledig hybride auto's starten altijd in 100% elektrische modus en rijden tot 80% van de tijd in de stad geheel elektrisch.

de ecologische voordelen

E-Tech full hybrid - minder uitstoot - Renault

minder uitstoot

Volledig hybride modellen stoten tot 40% minder CO2 uit (WLTP-cyclus) dan auto's met verbrandingsmotoren. Dit helpt om de uitstoot van schadelijke deeltjes te verminderen.

E-Tech full hybrid - Crit Air - Renault

milieu

Met E-Tech full hybrid-modellen kun je gewoon in de binnensteden rijden.. Dit is de "schoonste" categorie na elektrische auto's.

E-Tech full hybrid - gerecyclede batterij - Renault

gerecyclede batterij

We hebben meer dan 11 jaar ervaring binnen de markt voor elektrische auto's. Deze ervaring helpt ons om batterijrecycling aan te bieden die een stuk verder gaat dan de vereisten van de Europese regelgeving. Met de hulp van gespecialiseerde bedrijven en partners worden onze batterijen hergebruikt in andere machines, waarna de materialen zoveel mogelijk worden gerecycled.

jouw vragen over de voordelen van full hybrid-technologie