Renault DNA: Mario Hoogendoorn heeft het

Ontmoet Renault-fan Mario Hoogendoorn: momenteel rijdt hij in maar liefst zijn 26ste Renault.

Zijn liefde voor het Franse automerk was al heel vroeg duidelijk.

Mario is zo’n beetje in een Renault geboren. Zijn hele jeugd werkte de vader van Mario bij Renault Nederland en ondertussen rijden zijn eigen 3 kinderen ook in een Renault. Mario’s vader ontving tijdens zijn dienst voor Renault Nederland zelfs 2 ridderordes van een Franse ambtenaar, omdat hij al zo lang in dienst was.

Renault 8S

Renault 8S

Nadat Mario op zijn 18e zijn rijbewijs haalde, kocht hij gelijk zijn eerste eigen auto. “Mijn eerste auto was een Renault 8S, hierin reed ik dan naar school. Mijn auto was toendertijd al een hele bezienswaardigheid. Hij werd namelijk met stickers bij elkaar gehouden. Zo’n oud ding was het”. Mario heeft sindsdien in veel verschillende Renault-modellen gereden zoals de Renault 5, 9, 11, 12S, 19, SCENIC 1 & 2, CLIO, MEGANE, LAGUNA en TWINGO. Ondertussen rijdt hij in de Renault CAPTUR, alweer zijn 26ste Renault.

 

 

C’est la vie

 

Volgens Mario is Renault echt ‘C’est la Vie’, het gevoel van thuiskomen. Bij andere automerken ervaart hij dat gevoel niet. “Renault heeft een bepaalde comfort en gemoedelijkheid die andere auto’s niet hebben. Als ik in een Renault rijd, dan heb ik niet het gevoel dat ik snel naar huis moet. Ik rijd dan gewoon een extra rondje.”

 

Dit verhaal gaat hieronder verder. Straks meer lezen over passie en Renault?

5 generaties Espace

Blokkendoos

Als we Mario vragen naar zijn favoriete model, moet hij toch even nadenken. “Oh poeh. Ik heb eigenlijk geen favoriet. Ieder Renault-model heeft een eigen bijzonderheid, een eigen charme. Aan de Renault CAPTUR moest ik in het begin wel even wennen, eerlijk gezegd vond ik hem niet zo mooi. Nu ik er een tijdje in rijd, ben ik er helemaal weg van!” Ook kan hij nog steeds erg genieten van de Renault 8, en alles wat daarbij komt kijken. Mario is weg van de oude, vierkante modellen. “Ik vind de eenvoud mooi.”

 

 

Hoge zit in de Renault CAPTUR

 

Mario heeft hiervoor al in de eerste generatie Renault CAPTUR gereden, en rijdt nu in de nieuwste Renault CAPTUR. Het fijne aan de Renault CAPTUR vindt Mario dat je lekker hoog zit en dat de auto zo compact is. Sinds hij in de Renault CAPTUR rijdt, heeft hij ook nooit meer last van zijn rug. Zijn hele gezin rijdt inmiddels in een Renault en daar is Mario best trots op.

Renault 12S

Meer weten over Renault?