samenvatting

Sommige Renault-versies waren zo verfijnd en compleet, dat ze een eigen categorie vormden. Deze meest exclusieve Renault-modellen kregen het label Initiale Paris. Het was de auto die alles had: de laatste technologie, een extra luxe interieur en natuurlijk spectaculaire looks.

De zilveren Twingo

De historie van de Initiale Paris (IP) begon met een Twingo 1 in 1998. De IP versie van deze kleine stadsauto bood je alle luxe die je normaal alleen in grotere modellen vond. Lederen bekleding, een panoramadak, sportieve velgen, automatische versnelling en een unieke kleur: zilver.

Een aparte hal in onze fabriek

Wat een plaatje

Met het Initiale Paris plaatje op de auto en exclusieve kleuren zoals Noir Améthyste, kon je van buiten zien hoe bijzonder de auto van binnen was. Autoliefhebbers konden een IP direct herkennen. Wie in een IP reed, ontving veel blikken van waardering, soms gemengd met een dosis gezonde jaloezie.

Iconische versies, met een andere naam

De Clio, Koleos, Talisman, Espace en Scenic kregen allemaal een Initiale Paris versie. De Captur Initiale Paris was de laatste IP versie. Daarmee komt een einde aan een iconische tijd. Of toch niet?

De naam Initiale Paris wordt niet meer gebruikt, maar de full-option luxe uitvoering van jouw favoriete Renault blijft natuurlijk bestaan. De iconic uitvoeringen bieden je alle extra’s die vroeger waren voorbehouden aan een exclusieve Initiale Paris. Het IP label is dan helaas verdwenen, onze liefde voor luxe en comfort zal altijd blijven.