passie

met de Renault 4 op roadtrip door Normandië

1-3-2019

Al 5 jaar gaan Jasper Enklaar en zijn vrouw op vakantie met hun Renault 4 uit 1982. Het gaat Jasper niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe.

Renault roadtrip kamperen

De reis is net zo belangrijk als de bestemming

Reizen met de auto is de perfecte manier om op vakantie te gaan volgens Jasper. “Voor mij maakt de reis deel uit van de vakantie. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar ook om het onderweg zijn.” Jasper houdt van secundaire wegen in plaats van de snelweg. Een weg die door leuke Franse dorpjes gaat bijvoorbeeld. Hij neemt de tijd om ergens naartoe te gaan en te genieten van de route met zijn Renault 4.


Dit verhaal gaat hieronder verder. Lees daarna ook het blog over de Renault 4 Club.

 

 

Renault 4 kamperen frankrijk

On y va!

5 jaar geleden schafte Jasper een Renault 4 aan. Hij haalde de auto op in Normandië en maakte hem rijklaar, waarbij hij onder andere tapijttegels uit een casino in Las Vegas liet importeren om zijn auto mee te betegelen. Toen de auto volledig startklaar was, kon hij samen met zijn vrouw op vakantie.

Jasper: “Het comfort van een Renault 4 is relatief omdat hij dateert uit 1982. De ideale snelheid is ongeveer tachtig kilometer per uur. Daardoor komt de snelweg niet altijd in aanmerking. We rijden op lokale wegen, waardoor we op plaatsen en in gebieden terechtkomen die anders aan ons voorbij gaan.

 

Zo hebben we de tijd om rond te rijden en langzaam te reizen in plaats van snel naar een bestemming te vliegen. Het is ook gewoon een heel gezellig auto. Er is geen middenconsole, waardoor we dicht bij elkaar zitten en samen kunnen genieten van de dorpjes en schilderachtige landschappen die langzaam aan ons voorbij trekken.”

 

Lees ook het blog over de Renault 4 F6 als melkauto.

Renault 4 kamperen frankrijk zonsondergang

Bollen op de Route du Soleil

Voor Jasper is de Renault 4 de enige auto waarmee hij op reis wil gaan. Van alle landen die ze al bezocht hebben blijft Frankrijk zijn favoriete bestemming. Hij koestert mooie herinneringen aan zijn roadtrip van Normandië naar de Champagnestreek. Niet alleen vanwege de mooie landschappen maar ook omdat deze auto echt een manier was om mensen te leren kennen zowel onderweg als op de camping, vertelt Jasper. “De auto ziet er uit als een archetypische auto. Als kinderen een auto tekenen dan is dat een Renault 4.

 

Kinderen worden er vrolijk van en voor veel mensen is het een auto die een nostalgisch gevoel opwekt. Het was hun allereerste auto of ze gingen er vroeger met hun gezin ieder jaar mee op reis. Het aanhoren van deze positieve en kleurrijke herinneringen met voorbijgangers maakte deze reis onvergetelijk.”

De favoriete ontmoeting van Jasper was dan ook met een Nederlandse oldtimerfan die ze tegenkwamen tijdens een reis. De Renault 4 was zijn eerste auto en favoriete automodel. Na al die jaren was hij nog steeds verliefd op de auto. Hij hield Jasper en zijn vrouw aan en vroeg of hij de auto mocht filmen. Geen probleem natuurlijk, graag zelfs!

Dagdromen van de Noordkaap

Genieten van eindeloze zomerdagen in Frankrijk is niet het enige avontuur dat Jasper wil beleven met zijn Renault 4. Hij droomt ervan om richting de Noordkaap te gaan en daar een roadtrip te maken. Voorlopig blijft deze reis een idee voor in de verre toekomst. Voor nu blijft hij genieten van geheime binnenwegen met aangenaam gezelschap, mooi weer en zijn Renault 4.

andere blogs

Meer weten over Renault?