samenvatting

Bi-Fuel modellen. Dat zijn auto’s waar je geld mee kan besparen. Renault maakt ze niet meer, maar ze zijn nog steeds tweedehands te koop.

Besparen met Bi-Fuel

De Bi-Fuel modellen van Renault starten op benzine en schakelen dan automatisch over op LPG (Liquified Petroleum Gas). Op deze manier kun je direct geld gaan besparen. Want elke kilometer die jij rijdt, scheelt uiteindelijk in de kosten. Al vanaf 5.000 kilometer per jaar rijd je voordeliger in een Renault Bi-Fuel model. Zeker als je veel kilometers moet maken, is het dus zeer aantrekkelijk.

 

Renault maakt geen nieuwe Bi-Fuel modellen meer, maar bij onze dealers zijn deze bespaarders gewoon nog tweedehands te vinden. Vaak met verrassend weinig kilometers nog. Tel uit je winst!

 

Bekijk hier onze Bi-Fuel occassions

Bi-fuel model oftewel: LPG auto’s

Bi-Fuel-modellen hebben 2 tanks: 1 voor benzine en 1 voor LPG. De LPG-tank bevindt zich op de plek waar normaal het reservewiel zit. Zo blijft de ruimte van de bagageruimte beschikbaar.

 
Het fijne van Bi-Fuel modellen is dat je er lekker ver mee kunt rijden.  Want  is er een tank op? Met één druk op de knop stap je over naar de andere, volle tank.  Zo beschik jij altijd over een superactieradius.    

 
Veilig LPG tanken
De LPG-tank vul je via een opening achter de tankklep. LPG-auto's zijn voorzien van een anti-terugstroomklep. Ook stopt het tanken automatisch wanneer de tank voor 80% vol zit. Daarnaast hebben LPG-auto’s ook een overstromingsklep en een drukveiligheidsklep voor extra veilig gebruik.

Schoner rijden

Rijd je op gas, dan heb je geen last van milieubeperkingen ten aanzien van de uitstoot. Ja, er wordt ongeveer 25% meer LPG verbruikt dan benzine maar LPG zorgt voor tot wel 21% minder CO2 en 81% minder fijnstof dan benzinevoertuigen. Ook levert LPG tot wel 74% minder NOx-uitstoot  dan dieselvoertuigen.
 
Kosten LPG
Door de iets hogere motorrijtuigenbelasting en het iets hogerebrandstofverbruik, lijkt rijden op LPG duurder. Maar dat is het niet. LPG is een veel goedkopere brandstof. Het verschil met benzine is ongeveer 1 euro per liter. Dat komt omdat er een lagere accijns over wordt geheven. Daarom geldt: na 5.000 kilometer per jaar is het Bi-Fuel model goedkoper dan rijden met de  benzineversie van dit model.

Mag ik een parkeergarage in?

LPG-auto's voldoen, dankzij de technologische innovaties van de afgelopen jaren, aan de vereisten van een Crit'Air 1-luchtkwaliteitssticker en zijn  toegestaan in alle ondergrondse parkeergarages.
 
Waar kan ik LPG tanken?
Er zijn diverse sites die laten zien waar LPG beschikbaar is waaronder:
 
autogas.nl
 
Ook zijn er sites die routes aangeven waar je LPG kunt tanken. Bijvoorbeeld www.mylpg.eu, waar een route door Europa is aan te  geven waarbij de LPG- tankstations getoond worden.