Renault Sport: van het circuit naar de weg

sportieve reeks

de R.S.- en R.S. Line-modellen zijn uitgerust met technologieën die op het circuit zijn ontwikkeld en worden gezien als de belangrijkste auto's in de Renault-reeks.

achter het stuur vormen honderdduizenden coureurs een internationale community die de passie voor Renault Sport wereldwijd over de wegen verspreidt.

Renault CLIO R.S. Line

het R.S. Line-logo

Het nieuwe R.S. Line-logo is extra sportief, zodat we aan de wensen van klanten kunnen voldoen die zich graag van de massa willen onderscheiden met een dynamisch design.

Renault MEGANE R.S.

de R.S.-reeks

De Renault Sport-serie biedt de beste prestaties en ongekend rijplezier: het beste van R.S.. 

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

van het circuit naar de weg

autosport is voor ons een laboratorium voor nieuwe technologische oplossingen. Het is de drijvende kracht achter onze innovaties.

we gebruiken deze technologieën niet alleen voor op het circuit, maar we gebruiken ze ook in onze reguliere auto's zodat jij van nog meer prestaties, betrouwbaarheid en rijplezier profiteert.

Renault MEGANE R.S.-technologie: 4CONTROL

4CONTROL

Vierwielaandrijving voor extra nauwkeurigheid. Dankzij deze innovatie kunnen we de achterwielen laten draaien met een elektrische activator. 

 

De Renault Sport-technici kalibreren het systeem zodanig dat de sportiviteit, dynamiek en bochtfunctie worden verbeterd voor extra rijplezier en spannende ervaringen.

Renault Sport-technologie: R.S. Monitor

R.S. Monitor

In slechts enkele jaren hebben systemen voor gegevensverzameling de werkmethoden voor autocoureurs drastisch veranderd. Met R.S. Monitor zijn deze technologieën nu voor iedereen beschikbaar! 

 

R.S. Monitor is beschikbaar als onderdeel van R-LINK en toont telemetrische gegevens van de autosensoren (druk, temperatuur, toerental, stuurhoek, etc.) aan de hand van digitale of grafische manometers.

Renault Sport-technologie: Launch Control

launch control

Als je er altijd van hebt gedroomd om perfect te kunnen starten, is Launch Control iets voor jou. Dit elektronische rijhulpsysteem is speciaal hiervoor ontworpen: het koppel van de motor wordt voortdurende aangepast om de wielen maximale grip te bieden, zonder weg te glijden op het wegdek.

Renault Sport-technologie: R.S. Vision

R.S. Vision

De prestaties van de R.S. gaan verder dan het chassis met dit systeem dat vier krachtige verlichtingsfuncties in één eenheid onderbrengt:

 

  • verlichting aan de zijkant;
  • bochtverlichting;
  • mistlampen;
  • grootlicht.
Renault Sport - turbokogellagertechnologie

Turbokogellagertechnologie

De turbotechnologie, voor het eerst ontwikkeld door Renault, is in 1977 geïntroduceerd in de Formule 1. Op dit moment wordt de technologie gebruikt in de meeste modellen uit de R.S.- en GT-reeks.

 

In 2018 maakt Megane R.S. gebruik van een nieuwe turbokogellagertechnologie, rechtstreeks afkomstig uit de moderne F1. De turbine, die met bijna 200.000 tpm draait, is voorzien van een mechanisme met een keramische lager.

Renault Sport is ook...

Renault-conceptauto blauw

EEN RIJKE GESCHIEDENIS

120 jaar uitdagingen in de autosport

Bekijk onze hall of fame
Renault sport series

RENAULT SPORT SERIES

passie voor autosport

Doe mee met de race