Renault Sport Series

Geniet van enkele zeer speciale momenten dankzij de autosport.

Renault CLIO Cup

Renault CLIO Cup

Velen van jullie houden van close racing en genieten van onze CLIO Cup-modellen. Sinds de legendarische R8 Gordini Cup in 1966 is geïntroduceerd, en voor jouw plezier, heeft Renault Sport ervoor gezorgd altijd aanwezig te zijn op de circuits in Europa en in de rest van de wereld. En daar willen we het niet bij laten! In 2017 bouwen we voort op ons succes met de organisatie van acht nationale CLIO Cup-series: Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Benelux, Scandinavië, Centraal-Europa en China. 

 

Onze vier generaties CLIO Cup-series die bekend staan om hun prestaties, betrouwbaarheid en toegankelijkheid, zijn zeer succesvol want sinds 1991 zijn duizenden modellen verkocht. De CLIO Cup erft nu de sterke punten van CLIO R.S 200 EDC met een 1.6 L turbomotor met directe inspuiting die een vermogen van 220 pk levert bij een constant koppel van 270 Nm, in combinatie met een sequentiële versnellingsbak met stuurflippers. Genoeg om de prestaties nog verder te verhogen!

Renault CLIO R3T Trophy

Renault CLIO R3T Trophy

In 2017 krijgen de teams de gelegenheid om deel te nemen aan een nationale Trophy in vier Europese zones: Frankrijk, Alpen, Italië en het Iberisch schiereiland. Naast de technische ondersteuning die wordt geboden aan alle klanten en de sportiviteit in de race, biedt de CLIO R3T Trophy coureurs een gedegen ervaring.

 

Op mechanisch vlak onthult CLIO R3T zijn voordelen met exclusief ontwikkelde voor- en achterassen. De nieuwe verstelbare schokdempers en meerdere aanpassingsmogelijkheden bieden alle coureurs de mogelijkheid de balans te vinden waarmee ze op elk terrein de strijd aan kunnen gaan. De CLIO R.S. 200 EDC heeft een sequentiële 6-versnellingsbak (binnenkort met flippers op het stuur) en de1,6-liter motor is speciaal behandeld. Het biedt daarmee ongekende prestaties met een vermogen van 242 pk en een koppel van 480 Nm.