De Twingo viert zijn 30e verjaardag

De Twingo viert zijn 30e verjaardag

Renault Twingo

30 jaar Twingo

De Twingo werd in 1993 officieel geintroduceerd. Terwijl andere merken vasthielden aan klassiekere ontwerpen, was de Twingo allesbehalve conventioneel. De auto was gebaseerd op gedurfde keuzes en had een enorme aantrekkingskracht. 

trendy showauto

Renault Twingo - gansta crew retrofit

Twingo Gangsta crew

Deze volledig elektrische vernieuwde Twingo is geïnspireerd op de Westcoast en de Amerikaanse hiphopcultuur. Ook brengt hij een eerbetoon aan de Californische lowrider-trend uit de jaren negentig.

Alt Image C29

Onderkop

Model Twingo Top

Waan je deelnemer aan de modeshows uit de jaren '90 met deze nieuwe volledig elektrische Twingo. Luxe op de catwalk met flitsen van deze trends, rechtstreeks uit die tijd.

Alt Image C29

Twingo Y2K

Deze Twingo is geïnspireerd op de boyband-cultuur uit de jaren '90 en 2000. Een periode waarin veel auto's werden opgevoerd. Hij is ultramodern en heeft een volledig elektrische motor, ontwikkeld in samenwerking met onze partner R-FIT.

Sabine Marcelis Twingo

Alt Image C29

transparante Twingo

Speciaal voor Renault creëerde de beroemde Nederlandse ontwerpster en kunstenares Sabine Marcelis voor Renault een nieuw design. Het resultaat is een prachtige, doorzichtige showcar.

 

 

 

 

het wordt jullie creatie

Alt Image C29

reinvent Twingo

Wendbaar, compact en populair: de Twingo is de perfecte belichaming van een auto voor het dagelijks leven volgens Renault. Recreatief, leuk, kleurrijk, praktisch en behendig: met de slogan "live the life that goes with it" heeft iedereen een eigen kijk op de interpretatie van de Twingo.

Renault nodigde het publiek uit om de Twingo opnieuw uit te vinden met kunstmatige intelligentie (AI). In een transformatie van digitaal naar werkelijkheid brengt Renault een showcar tot leven, die rechtstreeks gebaseerd is op jullie ideeën.

ontdek ook

twingo merchandising

The Originals Renault

In de afgelopen 30 jaar is de Twingo zichzelf blijven heruitvinden met behoud van zijn unieke, leuke en kleurrijke karakter. Ontdek de exclusieve collectie van miniatuurmodellen en merchandise speciaal gemaakt voor dit jubileum.

50 jaar R5 - Renault

De R5 viert zijn 50-jarig jubileum

Vier de 50e verjaardag van de Renault 5 door te reizen tussen het verleden, het heden en de toekomst met onderweg enkele originele verrassingen.

60 jaar 4L - Renault

60 jaar 4L

Een iconisch jubileum voor één van onze meest iconische modellen: 60 jaar Renault 4L.