Renault MORPHOZ Concept

Het futuristische model vertegenwoordigt de visie van Renault op het gebied van persoonlijke, gedeelde en elektrische mobiliteit voor de jaren na 2025. Het voertuig gaat als ‘MORPHOZ’ door het leven en is gebaseerd op het modulaire CMF-EV-platform van de Alliantie. Dit platform is geschikt voor verschillende configuraties op het gebied van vermogen, capaciteit, actieradius, gebruikersopties en bagageruimte.

Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar
Renault MORPHOZ Conceptcar

MORPHOZ Concept

Duurzame elektrische mobiliteit zonder beperkingen

De Renault MORPHOZ verlegt de grenzen van elektrisch rijden. Deze intelligente en modulaire Conceptcar is aan te passen aan al je behoeften.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Een modulaire auto die aan jouw behoeften kan worden aangepast

De MORPHOZ heeft niet alleen een modulair interieur, maar kan ook fysiek worden aangepast aan al je behoeften en wensen. Blijf je in de stad? Kies voor de City-versie. Ga je op een langere reis? Schakel over op de Travel-modus. 

Renault MORPHOZ Conceptcar

De vonken vliegen ervan af

De iconische C-vormige verlichting van Renault, de inductielader en de digitale HD-camera's ter vervanging van de buitenspiegels zijn allemaal een toonbeeld van de duurzaamheid en het elektrische vermogen van de MORPHOZ.

 

De MORPHOZ heeft niet alleen een crossover-look, maar is ook stijlvol dankzij de opvallende, vloeiende lijnen. De cabine bestaat uit een uitschuifbaar dashboard, een kantelbare passagiersstoel en verschuifbare stoelen achterin. Hierdoor is de cabine volledig aanpasbaar.

Renault MORPHOZ Conceptcar

City-modus

De opvallende look van de MORPHOZ wordt benadrukt door diens eigen kenmerkende verlichting; deze geeft de auto een opvallende stijl. Dankzij de korte motorkap en de verscholen achterbumper is de overhang minimaal; zo wordt rijden en parkeren in de stad eenvoudiger. 

 

De MORPHOZ heeft niet alleen een actieradius van 400 km, maar is ook flexibel en adaptief genoeg om alles aan te kunnen wat jij in de stad wilt doen. De City-modus van de MORPHOZ staat symbool voor dynamisch rijden in volledig elektrische steden. 

Renault MORPHOZ Conceptcar

Travel-modus

De MORPHOZ is uitgerust met de Travel Extender, zodat je aanvullende batterijen van maximaal 50 kWh kunt meenemen. Op deze manier kun je je actieradius vergroten tot 700 km. Dankzij het gestroomlijnde profiel en de speciale voorkant zijn de aerodynamica optimaal. 

 

De lange versie van de MORPHOZ biedt meer beenruimte voor passagiers en ruimte voor extra bagage. In de auto is alles afgestemd op de inzittenden en hun onderlinge interactie.

Een auto in het hart van meerdere gedeelde ecosystemen

Renault MORPHOZ Conceptcar

Een echte 'auto voor het leven'...

In de MORPHOZ genieten passagiers van de ruime en praktische cabine. Gezelligheid is van groot belang en stimuleert inzittenden om het gesprek met elkaar aan te gaan. De sfeer is verwelkomend en sereen. Kunstmatige intelligentie begroet de bestuurder en dient als proactieve virtuele assistent die klaar staat om alle verzoeken in te willigen.

 

Als de Sharing-modus wordt geactiveerd, wordt de passagiersstoel naar achteren gedraaid zodat iedereen met elkaar kan praten zoals in een huiskamer. De kunstmatige intelligentie biedt afspeellijsten en videogame-uitdagingen aan om interactie tussen passagiers te stimuleren.

Renault MORPHOZ Conceptcar

voor duurzame, gedeelde mobiliteit

De MORPHOZ Conceptcar is een toonbeeld van de manier waarop Renault Group de mobiliteitsrevolutie in wil gaan. Communicatie en interactie staan hoog in het vaandel terwijl de uitdagingen in de stad van morgen het hoofd worden geboden. 

 

Dankzij de veelzijdige Travel Extender-batterijen kun je met de MORPHOZ uitstekend uit de voeten in deze omgeving. Als je de stroom niet nodig hebt in de auto, kun je de batterijen ook gebruiken om thuis apparaten van stroom te voorzien, of zelfs anderen in de buurt. Daarnaast kunnen de batterijen bij een laadpunt beschikbaar worden gesteld zodat andere auto's ze kunnen gebruiken. Zoals in een Smart City-ecosysteem mag worden verwacht, rijdt de MORPHOZ veilig, lettend op andere gebruikers, bestuurders en voetgangers.

ontdek ook

50 jaar R5 - Renault 5

De Renault 5 viert zijn 50-jarig jubileum

Ook de Renault 5 is jarig. De iconische R5 viert zijn 50-jarig jubileum met vele innovatieve verrassingen.

Hippie Caviar Motel conceptauto - Renault

Hippie Caviar Motel conceptauto

100% uitzonderlijk, 100% elektrisch. Met de Hippie Caviar Motel conceptauto kun je alles achterlaten en zo de natuur in rijden. Het exclusieve model staat voor ongeëvenaarde ervaringen, dankzij een opvallend design dat raakvlakken heeft met de wereld van de buitensport.

RENAULT SCENIC VISION

Renault concept cars

Ontdek alle uitzinnige concept cars van Renault en de visie van Renault op mobiliteit van de toekomst.