Nieuwe banden nodig? Renault helpt je op weg

Nieuwe banden nodig? Renault helpt je op weg

De juiste banden onder jouw Renault vergroten je veiligheid en optimaliseren het brandstofverbruik. In de zomer én de winter.

Megane E-Tech 100% electric, achterkant R-TYRE banden
R-TYRE: perfecte band voor elektrische auto's
Speciaal ontwikkeld voor 100% elektrische auto's, in de uitvoeringen zomer, all-season en anti-lek.
Renault zomerbanden

voor temperaturen boven de 7 graden celcius

zomerbanden

Zomerbanden hebben een hardere rubber-samenstelling, zodat ze in de zomer op het warme asfalt goede grip bieden. De warmte van de weg warmt de banden namelijk op en maakt ze zachter. Boven de 7 graden bieden zomerbanden dan ook de beste grip en veiligheid. Het profiel is er om water af te voeren, wanneer de profieldiepte afneemt, neemt de afvoer van water af, wat kan zorgen voor aquaplanning. Vervang daarom je banden tijdig. Zodra de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft, verruil je de zomerbanden voor winterbanden.

All Season banden Renault

banden wisselen wordt overbodig

all season banden, voor alle omstandigheden

De samenstelling van all season banden maakt ze geschikt voor warm en koud weer. Zowel in de zomer als in de winter geven ze jouw Renault meer dan voldoende grip. Houd er wel rekening mee dat ze iets sneller slijten dan zomer- of winterbanden. Een all season band is daarom vooral geschikt als je niet zoveel kilometers maakt en je een winterbandenset te kostbaar vindt. Daarnaast houd je ook nog eens tijd over, want je hoeft niet te twee keer per jaar te wisselen. 

Voldoende grip op koude wegen
Ook tijdens de Nederlandse winters zijn all season banden erg betrouwbaar. Maar als het echt flink vriest of sneeuwt, presteren ze minder goed dan echte winterbanden. Goed om daar rekening mee te houden. Houd in dat geval wat extra afstand, en pas je snelheid aan. 

all season banden renault

staat er een alpine-symbool op?

vervang je banden op tijd

All season band met Alpine symbool
Heeft je all season band een Alpine-symbool met sneeuwvlokje op de zijkant? Dan zijn de winterse eigenschappen van de band voldoende om in landen te rijden waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland. Maar ga je met je Renault op wintersport en ga je naar plekken waar je door een dik pak sneeuw moet ploegen, dan kun je toch het beste voor echte winterbanden kiezen.

Vervang tijdig je banden voor optimale prestaties
Ook een all season band moet je tijdig vervangen om de optimale prestaties te behouden. Zeker voor de winter is dit heel belangrijk. Voor winterse prestaties is een minimum van 4 mm profieldiepte vereist. Laat daarom regelmatig het profiel van je banden nakijken bij de Renault-dealer, en stel vervanging niet uit. Het wettelijk minimum is overigens 1,6 mm. Voor zomerbanden geldt: minder dan 2,5 mm profiel? Dan adviseren wij de banden te vervangen. 

Winterbanden Renault

bij natte, gladde of besneeuwde wegen

winterbanden

Winterbanden zorgen voor een kortere remweg, verbeterde wegligging en meer grip op gladde of besneeuwde wegen. Zodra de temperatuur overdag onder de 7 graden blijft, verruil je de zomerbanden voor winterbanden. De samenstelling van dit rubber is zachter en zorgt ervoor dat bij lagere temperaturen het profiel beter contact houdt met de ondergrond. Het profiel is erop gemaakt om zijwaartse krachten in de sneeuw op te kunnen nemen bij het maken van een bocht of het wegrijden op een besneeuwde weg of helling. Je herkent de banden aan het sneeuwvlokje en de golfjes in het profiel. Vervang versleten banden tijdig: bij een profiel van minder dan 4,5 millimeter kan de winterband niet meer goed zijn werk doen.

accessoire e-shop

banden zorgen voor een goede wegligging

Bekijk onze video over banden

Ons advies is om regelmatig de bandenspanning en het profiel van je banden te checken. Zo zorg je zelf al voor extra veiligheid. Brandt het lampje 'bandenspanning controleren' op het dashbord? Dan weet je natuurlijk al genoeg. Gelijk even doen dan. 

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.
Renault banden check juiste spanning

onderhoud voor je banden

bandenspanning

Controleer het liefst eens per 2 maanden, maar ten minste 4 keer per jaar, je bandenspanning. Ook als je minder rijdt, kan er langzaam lucht ontsnappen, waardoor de bandenspanning afneemt. Rijden met een verkeerde bandenspanning is de grootste factor bij verkeerde slijtage en een verhoogd brandstofverbruik. Rijd je altijd met 20% te weinig bandenspanning, dan ligt je verbruik ongeveer 20% hoger. Je vindt de juiste bandenspanning in de sponning van de bestuurdersdeur van je Renault. Vergeet het bandenspanningscontrolesysteem niet te resetten. Je kunt hiervoor ook bij de dichtstbijzijnde Renault-dealer langsrijden.

 

Uitlijning

 

Laat je de banden van je Renault vervangen, vraag dan ook of je Renault-dealer de uitlijning van de wielstand kan controleren. Een verkeerde wielstand kan verhoogd verbruik, extra slijtage en zelfs gevaarlijk weggedrag veroorzaken. Soms kan een stoeprandje al voldoende zijn om de wieluitlijning licht te veranderen. Jouw Renault-dealer is uitgerust met het juiste gereedschap om de wieluitlijning te controleren en perfect af te stellen.

bandenmerken

Voor een zo breed en kwalitatief mogelijk aanbod aan verschillende banden, werkt Renault nauw samen met diverse merken. Zo biedt Renault banden die passen bij de weersomstandigheden, jouw rijstijl en budget. 

Renault Care Service - onderhoud en reparatie
  • Kwaliteit
  • Hoge rijprestaties
  • Betrouwbaar
  • Goede stuurprecisie

Renault Care Service - onderhoudscontracten
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Uitstekende grip
  • Lange levensduur

Renault Care Service - zakelijk onderhoud
  • Scherp geprijsd
  • Afgestemd op de leeftijd van je auto
  • Diverse range aan maten

Bekijk de bandenlabels van jouw Renault

Zuinige banden zorgen voor minder CO2-uitstoot, meer veiligheid, stiller rijden en zijn kostenbesparend. Bekijk de bandenlabels van jouw Renault.

Ga nu naar de Renault-dealer

Renault koppel

A-merken

De banden van Renault zijn van A-merken zoals Michelin en Continental.  

Renault bellen

winterbanden: als set of los

Je hebt de keuze uit voorgemonteerde winterbanden op stalen velgen of losse banden.

Man in Renault

scherp geprijsd

Als Renault-rijder koop je al een band vanaf € 39,- en heb je een winterbandenset vanaf € 499,- exclusief montage op de auto.

Man in Renault

opslag

Zomer- of winterbanden opslaan? Vraag naar de mogelijkheden bij je Renault-dealer.

renault premium
Premium Pas
Activeer nu jouw Premium Pas-voordelen voor slechts €49,95 per jaar en profiteer van extra voordeel bij jouw Renault-dealer tot wel €330,-, waaronder gratis bandreparatie d.m.v. een plug.

Hoe kunnen we je nog verder helpen?

meer informatie

Over Renault onderhoud

Renault Banden

onderhoud

onderhoudscontracten

meer over onderhoudscontracten
De MY Renault-app

onderhoud

Renault Advantage

meer over voordelig onderhoud
Airconditioning in Renault

onderhoud

airconditioning

meer over airconditioning