Winterbanden kopen en monteren voor jouw Renault

Met goede winterbanden kom je de koude maanden veilig door. Bekijk nu onze winterbanden sets.

winterbanden renault

een set winterbanden kopen

Veilig de winter door met de juiste winterbanden.

Jouw Renault brengt je comfortabel veilig naar elke bestemming. Daar is de auto op gebouwd. In de koude wintermaanden hoort daar een set winterbanden bij. Door de specifieke rubbersamenstelling en het grof profiel klauwen de winterbanden zich vast in sneeuw, blubber en ijs.

Winterbanden vergelijken: welke moet je hebben?
Er zijn verschillende typen winterbanden, elk met een ander profiel en iets andere samenstelling. Ook heb je de keuze voor all-season banden. Wat is voor jouw Renault de beste keuze?

 

Stalen of aluminium velgen

Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat. Daarom heeft Renault winterbandensets samengesteld met sportieve moderne aluminium velgen. Ook zijn er winterbanden sets met neutrale stalen velgen beschikbaar.

 

winterbandensets bekijken

waarom winterbanden?

Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat. Daarom heeft Renault winterbandensets samengesteld met sportieve moderne aluminium velgen. Ook zijn er winterbanden sets met neutrale stalen velgen beschikbaar.

wanneer heb ik winterbanden nodig?

Als de temperatuur onder de +7 graden Celsius duikt is de winterband de veiligste optie. Winterbanden hebben dan meer grip, bieden een betere wegligging en hebben een kortere wegligging dan zomerbanden en zelfs all-season banden. 

het ligt aan het soort rubber

Een winterband heeft meer natuurrubber, een zomerband meer synthetisch rubber. De winterband blijft daardoor soepel bij lagere temperaturen en ‘vormt’ zich beter naar de oneffenheden van het wegdek.

wat is nou precies grip?

Met grip bedoelen we hoe goed een band het wegdek ‘vastplakt’. Ook is het belangrijk dat een band zich vormt naar de oneffenheden op het wegdek. Vooral in de winter is dit belangrijk, wanneer je over kleine ophopingen van sneeuw rijdt.

wat zijn de lamellen van een band?

De lamellen zijn een soort zaagtanden in het profiel van de band. De banden kunnen hiermee veel losse sneeuw en water verplaatsen, en het wegdek vastgrijpen. Zo voorkomen de lamellen dat er water of sneeuw tussen de band en het wegdek komt. 

Winterbanden Renault

montage en opslag

Je winterbanden bestel je direct bij jouw Renault dealer of in de accessoire e-shop van Renault. De wielen worden gebalanceerd geleverd. Voor de montage van de wielen kan de dealer een kleine vergoeding vragen. 

 

Het bandenhotel
Niet iedereen heeft thuis de ruimte om een set banden op te slaan. Dat doet de Renault dealer graag voor je. Je banden krijgen dan een plaatsje in een bandenhotel, totdat het weer tijd is om van banden te wisselen. Ze worden onder ideale omstandigheden opgeslagen om een lange levensduur van jouw winterbandenset te garanderen. 

winterbandensets bekijken

meer informatie over Renault