Winterbanden kopen en monteren voor jouw Renault

Met goede winterbanden kom je de koude maanden veilig door. Bekijk nu onze sets winterbanden van Michelin.

winterbanden renault

een set winterbanden kopen

Veilig de winter door met de juiste winterbanden.

Jouw Renault brengt je comfortabel veilig naar elke bestemming. Daar is de auto op gebouwd. In de koude wintermaanden hoort daar een set winterbanden bij. Met hun specifieke rubbersamenstelling en grof profiel klauwen de winterbanden zich vast in sneeuw, blubber en ijs.

Winterbanden vergelijken: welke moet je hebben?
Er zijn verschillende typen winterbanden, elk met een ander profiel en iets andere samenstelling. Dan hebben we het nog niet gehad over de all-season banden. Wat is voor jouw Renault de beste keuze?

De ideale winterbanden werken in harmonie met jouw Renault. Dankzij onze nauwe samenwerking met Michelin, is er voor elk model een perfecte set winterbanden.

winterbandensets
Winterbanden Renault

montage en opslag

Stalen of aluminium velgen
Natuurlijk is veiligheid het belangrijkste. Maar het oog wil ook wat. Daarom komt elke set winterbanden in twee uitvoeringen. Kies je voor voor neutrale stalen velgen of aluminium velgen met een sportieve, moderne look?


Winterbanden kopen en laten monteren
In het overzicht hieronder zie je welke winterbanden je nodig hebt. Je kunt ze direct bestellen bij je Renault dealer. De wielen worden gebalanceerd geleverd. Voor de montage van de wielen kan de dealer een kleine vergoeding vragen.


Het bandenhotel
Niet iedereen heeft thuis de ruimte om een set banden op te slaan. Dat doet de Renault dealer graag voor je. Je banden krijgen dan een plaatsje in een bandenhotel, totdat het weer tijd is om van banden te wisselen. Ze worden onder ideale omstandigheden opgeslagen om een lange levensduur van jouw winterbandenset te garanderen. 

winterbandensets

Een set winterbanden kopen of huren?

Je kunt een set winterbanden huren, bijvoorbeeld als je eenmalig op wintersport gaat. Natuurlijk doe je dat alleen als nog niet met winterbanden rijdt. En dat raden we je toch met klem aan. Bij temperaturen onder de +7 graden celsius is een winterband de veiligste optie. Ook is een winterband dan ook veiliger dan een all season band.

wanneer heb ik winterbanden nodig?

Als de temperatuur onder de +7 graden celsius duikt. Winterbanden hebben dan meer grip, bieden een betere wegligging en hebben een kortere remweg dan zomerbanden. 

het ligt aan het soort rubber

Een winterband heeft meer natuurrubber, een zomerband meer synthetisch rubber. De winterband blijft daardoor soepel bij lagere temperaturen en ‘vormt’ zich beter naar de oneffenheden van het wegdek.

wat is nou precies grip?

Met grip bedoelen we hoe goed een band het wegdek ‘vastplakt’. Ook is het belangrijk dat een band zich vormt naar de oneffenheden op het wegdek. Vooral in de winter is dit belangrijk, wanneer je over kleine ophopingen van sneeuw rijdt.

wat zijn de lamellen van een band?

De lamellen zijn een soort zaagtanden in het profiel van de band. De banden kunnen hiermee veel losse sneeuw en water verplaatsen, en het wegdek vastgrijpen. Zo voorkomen de lamellen dat er water of sneeuw tussen de band en het wegdek komt. 

Meer informatie over Renault