Mild hybrid modellen

Past de Arkana of Captur mild hybrid bij jouw rijstijl?

welk model kies jij?

Renault Captur mild hybrid motoren

Captur mild hybrid

Door de mild hybrid technologie kan de Captur op de snelweg lagere toerenaantallen aan, wat zorgt voor meer rust tijdens het rijden. Dit mild hybrid instapmodel biedt een soepele, dynamische rijervaring en verlaagt tegelijkertijd het brandstofverbruik

Arkana E-Tech Renault Mild Hybrid motoren

Arkana mild hybrid

Stoere en sportieve SUV

De Arkana is leverbaar met een moderne mild hybrid motor die 160pk levert en altijd is gekoppeld aan een moderne EDC-transmissie. Dat betekent een dubbele koppeling, waardoor de auto weinig brandstof gebruikt en een perfecte performance levert. 

 

Door de rustige motor, rijdt de Arkana mild hybrid voorbeeldig op de snelweg. De auto is zeer stil, reageert direct op het gaspedaal en levert hoge prestaties wanneer je het pedaal diep intrapt. 

proefrit maken

ontdek de voordelen van mild hybrid

Mild hybrid is het beste van twee werelden als je moet kiezen tussen een hybride aandrijvingsvorm of een traditionele aandrijving – de benzinemotor.

 

De mild hybrid combineert de efficiëntie van de hybride aandrijving met de voordelen van een benzinemotor. 

daarom kies je voor mild hybrid

Mild hybrid combineert de voordelen van een hybride aandrijving en een benzinemotor. Dat betekent zorgeloos rijden op de snelweg en efficiënte brandstofbesparing. 

Renault Mild Hybrid motoren Captur

sterk op de snelweg

Een mild hybrid is zeer geschikt voor de snelweg. De combinatie van een sterke elektromotor en een moderne benzinemotor met directe injectie, zorgt ervoor dat je makkelijk op lage toeren kunt rijden. Hierdoor neemt het brandstofverbruik én het geluidsniveau flink af. En dit zorgt weer voor extra rijcomfort. Het vermogen van 140 of 160 pk, afhankelijk van model en uitvoering, zorgt voor nog meer rust en veiligheid. En moet je even snel inhalen? Geen probleem, mild hybrid is er altijd klaar voor.

Renault Mild Hybrid motoren captur

laag brandstofverbruik

Een auto heeft veel energie nodig om op snelheid te komen, maar kan ook energie opwekken op het moment dat hij snelheid moet verminderen. Hoe dat werkt? Bij de mild hybrid-technologie wordt er energie opgewekt tijdens het uitrollen en het afremmen van de auto. Een aparte lithiumbatterij slaat deze opgewekte energie op. Deze opgeslagen energie wordt vervolgens door een elektromotor weer gebruikt om de auto aan te drijven als er veel energie gevraagd wordt. Bijvoorbeeld tijdens het versnellen. Door deze elektrische assistentie heeft de auto een zeer gunstig brandstofverbruik.

Renault Mild Hybrid motoren Captur

uitstekend voor de stad

Door de hoge trekkracht bij lagere toerentallen, rijdt je auto ook in de stad fantastisch en blijft het brandstofverbruik laag. De auto schakelt snel door en je reist in alle rust en comfort naar je bestemming.

De schakelmomenten van de premium EDC-transmissie zijn vlekkeloos en nauwelijks waar te nemen. Naast comfort is efficiëncy een belangrijk sleutelwoord. Hiermee is de EDC-transmissie met dubbele koppeling een perfecte aanvulling op het Smart Energy Management van de motor. Hierbij wordt de energie van het uitrollen opgeslagen in de batterij om later weer te kunnen gebruiken. Motor en versnellingsbak vormen op deze manier een perfecte symbiose.

ontdek ook