kennis

Auto met hoge instap

20-7-2022

Het aanbod auto’s met hoge instap groeit. Ook Renault heeft kleine en grote SUV’s waar je lekker hoog instapt. Automaat of handgeschakeld. Elektrisch of hybride. Nieuw en als occasion.

Wat is een auto met hoge instap?

Wanneer je SUV een hoge instap heeft, betekent het dat je vanaf de stoep als het ware eenvoudig de auto ‘inschuift’. Je hoeft je knieën niet meer te buigen of in z’n geheel in te zakken en je hoeft ook weer niet te ‘springen’ om op de stoel terecht te komen. Zo rond de 68 cm zithoogte schijnt voor de gemiddelde Nederlander ideaal te zijn. Daarbij rekening houdend dat je ook niet je hoofd wil stoten, bijvoorbeeld op een slechte maandagochtend, aan de bovenkant van de auto.

kleine auto hoge instap renault captur automaat

welke Renault-modellen hebben een hoge instap?

Renault heeft een flink aantal modellen met een fijne hoge instap. Ook elektrisch. Nieuw en tweedehands zijn dat:

• Captur
• Arkana
• Austral
• Megane E-Tech electric
• Scenic
• Grand Scenic
• Kadjar
• Koleos
• Espace

auto met hoge instap voor senioren

Steeds meer mensen zoeken een auto met een hoge instap. Van oud tot jong. Senioren zoeken bijvoorbeeld vaak een kleine auto met een hoge instap met automaat. Dat kan een tweedehands auto met hoge instap en automaat zijn of een mooie nieuwe Renault Captur.

SUV met hoge instap voor vaders en moeders

Ook vaders en moeders met een nog jonge kroost hebben baat bij een auto met een hoge instap. Zij vinden hun voordeel vooral bij het in- en uitklikken van de kinderzitjes, het in- en uitnemen van de kleintjes en het in- en uitklikken van de gordels. Ook is een (elektrische) auto met automaat met een hoge instap favoriet. Dan heb je in kindernoodgevallen toch even een hand over om in te grijpen. Renault heeft een groot aantal SUV-modellen, klein en groot, voor deze geïnteresseerden klaarstaan, die het in- en uitstappen nét even wat makkelijker maken.

renault austral automaat hoge instap suv

nieuwe of tweedehands auto met een hoge instap

Eigenlijk is de groep ‘hoogzitters’ veel breder dan alleen ouderen en jonge gezinnen. Steeds meer mensen vinden het betere zicht op de weg een groot pluspunt en ervaren dat tevens als veiliger. Ook lange mensen (meer hoofdruimte) en mensen met rugklachten zitten graag wat hoger. Kortom: uiteindelijk hebben steeds meer mensen baat bij een hogere instap. En kiezen daarom voor een MPV of SUV van Renault. Nieuw of tweedehands.

Elektrische auto met hoge instap

Ben jij op zoek naar een elektrische auto met een hoge instap? Maak dan een proefrit in de Renault Megane E-Tech electric. Stil, geen uitstoot en zeer comfortabel. Voor jongeren en ouderen de perfecte oplossing om minder te hoeven bukken bij het instappen of de kleintjes in hun stoel te manoeuvreren. Ervaar nu de luxe en het prachtige design van de elektrisch SUV.

Meer weten over Renault en auto's met hoge instap?