kennis

Adaptive Cruise Control (ACC) past je snelheid aan

15-2-2021

Een handige en fijne innovatie die je Renault nóg completer maakt, is de Adaptive Cruise Control (ACC). Deze rij-assistent helpt je veiliger, zuiniger en vooral soepeler door het drukke verkeer heen.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Wat is Adaptive Cruise Control?

De Adaptive Cruise Control (ACC) is in te schakelen bij een snelheid vanaf 50 km/u. Vanaf dat moment werkt ook de automatische afstandsregeling tot de voorganger. Dit veiligheidssysteem past de snelheid van de auto automatisch aan om een veilige afstand tot je voorligger te bewaren. Kom je te dichtbij? Dan activeren de remmen vanzelf. Er wordt pas weer gas bij gegeven als de afstand groot genoeg is.

Meer over Adaptive Cruise Control

3 grote voordelen van Adaptive Cruise Control

  • Ontspannen rijden
  • Automatische verkeersanalyse
  • Afstanden tot voorligger eenvoudig instelbaar
ADAPTIVE CRUISE CONTROL OP JOUW RENAULT?

Hoe werkt Adaptive Cruise Control precies?

Adaptive Cruise Control meet met een geavanceerde radarsensor in de bumper of grill en een hoge resolutiecamera in de achteruitkijkspiegel of voorruit de afstand tot de auto die voor je rijdt. Daarbij houdt jouw Renault de door jou ingestelde snelheid. Ook bewaart ACC automatisch een zo gelijk mogelijke afstand tot de voorligger. Moet je toch even ingrijpen als bestuurder? Dan geeft jouw Renault dat automatisch en op tijd aan. Adaptive Cruise Control: slim, handig & veilig.

Wat is het verschil met 'gewone' Cruise Control?

Adaptive Cruise Control (ACC) werkt bijna hetzelfde als de ‘normale’ Cruise Control. Het grote voordeel van Adaptive Cruise Control (ACC) is dat de auto ‘meedenkt’ met het verkeer. Waar Cruise control je auto een constant snelheid laat rijden, helpt Adaptive Cruise Control je met remmen, afstand houden en gas geven. Is dit de tussenstap tot autonoom rijden? We zijn weer een stapje dichterbij in ieder geval.

Meer weten over Renault?