Maak gebruik van de allernieuwste updates

Elk jaar verandert 15% van de wegen. Maak daarom gebruik van de nieuwste kaarten voor EASY-LINK.

Renault connect toolbox downloaden

Download de Alliance Connect Toolbox

Dit is software van Renault waarmee je veilig je kaarten voor EASY LINK kunt updaten.

 

 

 

Alliance Connect Toolbox Mac

hoe voer ik mijn updates uit?

Om de updates uit te voeren, moet je eerst de Alliance Connect Toolbox downloaden en installeren. Dit hoef je maar een keer te doen.

Renault Connect gegevens auto

updates uitvoeren

Stap 1: Start de Alliance Connect Toolbox. Je hebt hiervoor een USB-stick nodig met een capaciteit van 32 GB.

Stap 2: Voer je chassisnummer (VIN) in. Deze staat in het kentekenbewijs of links onderaan de voorruit. Als het VIN nummer niet wordt herkend, dan vind je hieronder de vervolgstappen.

Stap 3: Download de kaarten naar je USB-stick.

Stap 4: Ga naar je auto en stop de USB-stick in de USB-poort. De update wordt automatisch gestart.

te volgen stappen als je VIN nummer niet wordt herkend

1. De informatie uit jouw auto ophalen

Stop een USB-stick (minimaal 32 GB) in de USB-poort van je auto (zorg dat er geen andere USB-stick is aangesloten), start de motor en zet het EASY LINK-scherm aan. Ook al heb je een leeg scherm, de USB-stick is dan bezig om configuratiegegevens van je systeem op te halen. Je kunt de USB-stick na 10 seconden verwijderen.

2. Synchronisatie van de Toolbox

Start de Toolbox op je computer en sluit pas daarna dezelfde USB-stick aan die je in de bovenstaande stappen hebt gebruikt. De Toolbox detecteert automatisch de informatie van je auto.

3. Updates downloaden naar de USB-stick

Download de updates naar de USB-stick via je computer. Onderbreek het proces niet voordat het downloaden is voltooid. Als de download is voltooid, koppelt je de USB-stick op de juiste manier los van jouw computer.

4. Kaarten in je auto bijwerken

Ga terug naar je auto met de USB-stick, start de motor en zet het EASY LINK-scherm aan. Sluit de USB-stick met de updates aan op de USB-poort van je auto. De update wordt op het scherm weergegeven. Tik op OK om het proces te starten. Afhankelijk van de grootte van de kaart kan dit enkele minuten duren. Laat tijdens de update je motor lopen, verwijder de USB-stick niet en maak geen gebruik van het EASY-link systeem. Rijden kan echter wel. De navigatie is beschikbaar zodra de update is voltooid. Er verschijnt een bericht op het scherm om te bevestigen dat de installatie is voltooid. Wacht tot dit bericht wordt weergegeven. Je kunt je nieuwe kaarten nu gebruiken.

weaarom moet ik verkeersbordherkenning met snelheidswaarschuwing updaten?

We raden je aan de verkeersbordherkenning bij te werken via een USB-stick, zodat je je gemakkelijker aan de maximumsnelheid kunt houden.

Log in op de Alliance Connect Toolbox om deze update te installeren. Deze update is gratis:
- 7 jaar voor auto's die zijn uitgerust met de My Safety Switch. Geldt ook voor auto's zonder navigatie
- 3 jaar voor andere auto's