BELANGRIJK: VERVANG JE DISTRIBUTIERIEM EN/OF MULTIRIEM TIJDIG!

De distributieriem en/of multiriem is essentieel voor de goede werking van je motor. Op tijd vervangen is daarom van groot belang en voorkomt gevolgschade.

Dacia distributieriem

Wat is een distributieriem?

Dat is een heel verhaal, maar de distributieriem regelt - kort gezegd - de samenwerking tussen alle draaiende en op- en neergaande onderdelen in de motor. Anders gezegd: zonder distributieriem riem geen lopende motor en dus geen aandrijving. Als hij breekt, stopt de motor onmiddellijk met draaien - ook op hoge snelheid - en is de kans op motorschade aanzienlijk. De kosten lopen dan al snel veel hoger op dan alleen de vervanging van de riem.

Alt Image C29

Wat is een multiriem?

Aan de motor zitten belangrijke draaiende onderdelen bevestigd, zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. De multiriem wordt aangedreven door de motor en zorgt ervoor dat deze onderdelen hun werk kunnen doen. Als de multiriem breekt, vallen er vitale functies uit tijdens het rijden en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het is dan ook belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.Beheer

Redenen om de riem te laten vervangen

Breekt de distributieriem of multiriem? Dan is ernstige motorschade vaak het gevolg. Voorkom dit en laat ze preventief vervangen. Dit is een nauwkeurige klus, waar je een specialist voor nodig hebt. Onze monteurs gebruiken hiervoor speciaal gereedschap om de riemen volgens fabrieksvoorschriften perfect af te stellen. Renault heeft hiervoor een All-in prijs mét Laagste Prijsgarantie.

De All-in prijs dekt:
• De distributieriem en/of multiriem
• De spanrol(len)
• De looprol(len)

bereken de prijs voor jouw Renault
Alt Image C29

Wanneer is de distributieriem van mijn auto aan vervanging toe?

Wanneer je de distributieriem moet vervangen, is afhankelijk van zowel leeftijd als de gereden kilometers. Maar deze vervangingsintervallen zijn bij veel modellen niet hetzelfde.

Vraag daarom bij de dealer om een onderhoudsschema van jouw auto. Dan weet je precies waar je aan toe bent.

Zelf doen? Met onze onderhoudscalculator zie je direct of de auto toe is aan een nieuwe distributieriem. Je checkt het eenvoudig en snel.

naar de calculator

Laagste prijs garantie

Is de vervanging elders goedkoper? Renault betaalt het prijsverschil terug.*

Distributieriem vervangen: wat kost het voor mijn Renault?

Bereken de kosten voor het vervangen van de distributieriem voor jouw auto.

* Voorwaarden Laagste Prijsgarantie: Klant krijgt prijsgarantie op het vervangen van de distributieset of multiriem bij de Renault-dealer, volgens de officiële reparatierichtlijnen van Renault. Renault moet het prijsverschil kunnen controleren door middel van een officiële prijslijst, advertentie of andersoortige schriftelijke bevestiging van de goedkopere aanbieder. Deze aanbieder is een BOVAG-gerelateerd bedrijf en/of onderdeel van een garageketen. Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op reeds vervangen distributiesets of multiriemen. Laagste Prijsgarantie is niet van toepassing op reclames of andere tijdelijke prijsverlagingen elders op het moment van vervangen. Laagste Prijsgarantie is alleen van toepassing op prijsverschillen vanaf € 15,-. Laagste Prijsgarantie geldt uitsluitend voor particulieren en mkb. Laagste Prijsgarantie is alleen geldig binnen een straal van 15 kilometer van de Renault-dealer.

Meer weten over het vervangen van je distributieriem?

meer informatie

Over Renault onderhoud

Renault Banden

onderhoud

Onderhoudscontracten

meer over onderhoudscontracten
Renault Banden

onderhoud

Banden

meer over banden
De MY Renault-app

onderhoud

Economy Parts

meer over voordelig onderhoud