kennis

Nooit meer te hard rijden met traffic sign recognition

15-2-2021

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Traffic Sign Recognition in beeld

Traffic Sign Recognition leest voor jou de verkeersborden. Da’s handig, want tegenwoordig met het drukke verkeer heb je zo een bord gemist. En dat kan soms leiden tot een fikse boete. Daarom geeft dit unieke systeem van Renault voor jou de verkeersborden duidelijk weer. Het systeem laat de verkeersborden digitaal zien op je head-up display of op je dashboard (afhankelijk van je uitvoering).

 

Overschrijd je de maximumsnelheid? Dan zie je een kleine, visuele waarschuwing op je dashboard of head-up display. Het digitale verkeersbordje gaat rood oplichten. Een korte oogbeweging is genoeg om te zien wat de juiste maximumsnelheid is en je snelheid hierop aan te passen.

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

Meer over Traffic Sign Recognition

Een gevoelige camera registreert de informatie op de verkeersborden die je passeert. Traffic Sign Recognition analyseert nu die gegevens en geeft onmiddellijk de relevante informatie weer op het dashboard en op het head-up display.

 

Als de informatie die door de camera wordt geregistreerd afwijkt van de informatie op de navigatiekaart (bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden of een gewijzigde maximumsnelheid), krijgt de informatie van de camera voorrang. Tip: gebruik deze functie ook om de geregistreerde maximumsnelheid in te stellen voor de snelheidsbegrenzer! 

Meer weten over Renault?