Verkeersbordherkenning

Verkeersbordherkenning maakt jouw auto niet alleen veiliger, maar helpt ook nog eens overtredingen te voorkomen. Ontdek alles over verkeersbordherkenning bij Renault!

Renault verkeersbordherkenning

wat is verkeersbordherkenning?

Verkeersbordherkenning (of Traffic Sign Recognition) detecteert en ‘leest’ verkeersborden met behulp van high-resolution camera's en geeft de relevante informatie weer op je dashboard of overhead display.

 

Het Traffic Sign Recognition systeem kan verschillende soorten verkeersborden herkennen, zoals snelheidslimieten, stopborden, inhaalverboden en waarschuwingsborden. Verkeersbordherkenning maakt je Renault nog veiliger en helpt je om onbedoelde overtredingen te voorkomen. Handig in situaties met slecht zicht, zoals mist of zware regen en op onoverzichtelijke plekken waar je een verkeersbord makkelijk over het hoofd ziet.

Renault Austral auto instap

waarom is verkeerdsbordherkenning belangrijk?

Verkeersbordherkenning verhoogt de veiligheid op de weg. Het systeem wijst je op belangrijke informatie zoals inhaalverboden en snelheidslimieten, die je misschien zelf had gemist. Traffic sign recognition is vooral nuttig als je wordt afgeleid of vermoeidheid raakt. Het systeem fungeert dan als een extra paar ogen en helpt je op tijd te reageren als dat nodig is. Ook helpt het systeem om borden te zien die je door slecht zicht (sneeuwval, mist of zware regen) of gebrek aan overzicht misschien zelf niet zo snel herkent.

 

Omdat verkeersbordherkenning verkeersfouten en -overtredingen helpt voorkomen, is traffic sign recognition steeds vaker een standaardfunctie.

aan de slag met verkeersbordherkenning

Renault interieur

wanneer gebruik je verkeersbordherkenning?

Als je Renault over traffic sign recognition beschikt, raden we aan het altijd te gebruiken. Het voorkomt dat je borden over het hoofd ziet in onoverzichtelijke situaties of borden mist omdat je vermoeid bent of wordt afgeleid. Wel is verkeersbordherkenning een hulpmiddel: blijf alert en controleer ook zelf de verkeersborden.


Er zijn ook redenen om de verkeersbordherkenning - tijdelijk - uit te zetten. Bijvoorbeeld omdat je de hoeveelheid meldingen vindt afleiden, omdat het borden verkeerd interpreteert of omdat de camera’s van het  systeem minder goed werken (bijvoorbeeld door een vuile voorruit).

Megane E-Tech 100% electric

aan- of uitzetten verkeersbordherkenning

Is het traffic sign recognition van jouw Renault niet geactiveerd of per ongeluk uitgezet? Dan kun je het systeem inschakelen via het multimediascherm. Je kunt verkeersbordherkenning uitzetten, maar we raden het niet aan. In de handleiding van jouw Renault staat uitgelegd hoe je rijhulpsystemen activeert en instelt.

Renault Rafale

hoe werkt verkeersbordherkenning precies?

De basis van het Traffic Sign Recognition systeem zijn de camera’s van je Renault.  De beelden van de camera’s worden in milliseconden geanalyseerd door een algoritme dat is getraind op een grote database met verkeersborden. Als het verkeersbord geïdentificeerd is, wordt de bestuurder geïnformeerd via een display of geluidssignaal.


Als de informatie van de verkeersbordherkenning afwijkt van de informatie op de navigatiekaart (bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden of een gewijzigde maximumsnelheid), krijgt de informatie van de camera voorrang. Het traffic recognition systeem geeft je dus altijd de meest recente informatie

meer over andere autofuncties

Renault werkt voortdurend aan innovaties die onze modellen niet alleen comfortabeler maken, maar ook zorgen voor meer veiligheid op de weg. Benieuwd welke andere autofuncties er zijn en hoe deze werken? Ontdek dan snel alle autofuncties in Renault auto’s.