Bijtelling van jouw leaseauto berekenen in 2020

Met onze bijtellingstool en heldere uitleg, weet je precies hoeveel bijtelling je gaat betalen.

Megane

Wat is bijtelling?

Je telt het bijtellingspercentage over de fiscale waarde van jouw Renault bij jouw belastbare inkomen op en daarover wordt de belasting geheven volgens de voor jouw geldende inkomstenbelastingschijf.

 

De totale fiscale waarde is de waarde van de auto inclusief de opties zoals metaallak of optiepakketten die je hebt uitgekozen op jouw auto.

 

Rijd je minder dan 500 privékilometers? Dan betaal je geen bijtelling over je zakelijke auto. Maar dan moet je dat wel middels een sluitende ritadministratie kunnen aantonen.

 

Voor private lease geldt geen bijtelling.

8% of 22%

Voor de bijtelling van zakelijke leaseauto’s zijn er in 2020 twee mogelijkheden:

 

8% bijtelling voor volledig elektrische auto's met 0 gram CO2- uitstoot

22% bijtelling voor alle auto's met minimaal 1 gram CO2-uitstoot

 

Stel nu jouw Renault samen met onze configurator en bekijk de catalogusprijs.

Stel jouw Renault samen
captur
Zoe

Bijtelling van elektrische auto’s: 8% maar soms óók 22%

In 2020 is de bijtelling van elektrische auto’s dus 8%. Vanaf 2021 zal de bijtelling van elektrische auto’s naar 12% gaan. Daarna stijgt dat percentage met de jaren. Ook kijkt de Belastingdienst naar de catalogusprijs van elektrische auto’s. Komt die prijs boven een maximum uit, dan betaal je over het bedrag daarboven 22% bijtelling. Bekijk de tabel voor meer duidelijkheid.

Plannen klimaatakkoord verlaagde bijtelling volledig elektrische auto's

 

Bijtelling 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026
Volledig elektrisch (EV) 8% 12% 16% 16% 16% 17% 22%
Max. van catalogusprijs1 45.000 40.000 40.000 40.000 40.000 40.000 n.v.t

 

1) Het maximum bedrag verlaagde bijtelling geldt tot 2015 niet voor innovatieve elektrische auto's (waterstof, zonnecellen)

22% bijtelling

Stoot je meer dan 0g/km CO2 uit, dan geldt het bijtellingspercentage van 22%.

Let op: is jouw auto vóór 2017 op naam gesteld (deel 1B) dan kunnen er nog andere percentages gelden. Dan heb je soms recht op een bijtellingskorting die 60 maanden duurt, vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Goed om nog even te checken dus!

Alt Image C29

Populaire auto’s leasen met 22% bijtelling

De Renault CLIO en de CAPTUR zijn zeer populaire Renault-modellen. Ook deze auto’s lease je al tegen een vriendelijke bijtelling.

 

Daarvoor krijg je in het geval van de CLIO een atletische, verleidelijke en technologisch geavanceerde hatchback. En in het geval van de CAPTUR rijd je in een ruime, krachtige en comfortabele SUV.

Bekijk de Renault Business-modellen

Ontdek de mogelijkheden van zakelijk rijden

Er zijn veel goede redenen om een Renault zakelijk te rijden. Zeker voor (kleine) ondernemers of grote bedrijven. Welke redenen dat zijn? We leggen ze je graag persoonlijk en op maat aan je uit. Neem daarom vandaag nog contact op met onze specialisten en ontdek de voordelen.

Vind een dealer

Bekijk onze modellen

Meer informatie over Renault

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie