Elektrisch rijden met Renault. Lees de belangrijkste informatie over de overheidssubsidie.

Tot 30 oktober 2020 kun je als particuliere klant nog een subsidieaanvraag indienen voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische Renault. Ga voor de compacte Renault ZOE, of kies als een van de eersten voor de nieuwe Renault Twingo Electric.

Subsidie aanvraag bij de overheid

Actuele wijzigingen subsidieaanvraag bij de overheid

Per 16 oktober 2020 is de doorschuifregeling van subsidieaanvragen naar het volgende kalenderjaar door de overheid gewijzigd.

 

Tot 30 oktober 2020 kun je nog een aanvraag indienen voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische personenauto, vanaf 30 oktober 2020 worden nieuwe aanvragen door de overheid afgewezen.

 

Heb je nog geen aanvraag ingediend? Doe dit dan vóór 30 oktober 2020!

 

Vanaf 30 oktober 2020 geldt: subsidieaanvragen wordt ingediend binnen 60 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst, maar dienen in hetzelfde jaar te worden ingediend als het jaar waarin de koop- of leaseovereenkomst is gesloten.

 

Per 30 oktober 2020 zal het subsidieloket voor aanvragen voor nieuwe personenauto's sluiten (dus tot het einde van 2020) en afhankelijk van het resterende budget voor 2021, op 4 januari 2021 weer open gaan.

 

Wij doen ons uiterste best om je steeds over de meest actuele stand van zaken te informeren en raden je aan om rvo.nl/sepp goed in de gaten te houden voor de meest actuele informatie.

 

Lees de veelgestelde vragen met de belangrijkste vragen en antwoorden om je alvast op weg te helpen.

Renault TWINGO Electric subsidie

Elektrisch rijden komt weer een stap dichterbij

De Nederlandse regering wil de aanschaf van nieuwe en gebruikte 100% elektrische auto's aantrekkelijker maken voor particulieren. De overheid biedt daarom een subsidie op de aanschaf van compacte elektrische auto's zoals de Renault ZOE, of de nieuwe Renault Twingo Electric.

 

Door de overheidssubsidie wordt het nu nóg aantrekkelijker om een elektrische auto te kopen. Particuliere klanten kunnen tot 30 oktober 2020 profiteren van een subsidie van € 4.000,- bij aanschaf of Private Lease van een nieuwe 100% elektrische auto. Kies je voor een gebruikte elektrische auto? Dan kun je tot einde 2020 aanspraak maken op € 2.000,- subsidie bij aanschaf of private lease.

 

Daar bovenop biedt elektrisch rijden nog veel meer voordelen

 

  • lagere verbruikskosten
  • lagere onderhoudskosten
  • geen wegenbelasting (tot 2025)

Rijd de Renault ZOE vanaf € 31.090,-*

Profiteer nu tijdelijk van de extra Renault Subsidie t.w.v. € 2.500,-*.  

Daarnaast kun je als particuliere klant tot 30 oktober 2020 aanspraak maken op de overheidssubsidie voor nieuwe elektrische personenauto's.   

Hierdoor profiteer je tot 30 oktober 2020 van een overheidssubsidie van € 4.000,- bij aanschaf of Private Lease van een nieuwe 100% elektrische auto bovenop de € 2.500.- Renault Subsidie*.    

Ontvang ook tijdelijk voordeel op een wallbox (laadpunt) of een Joulz laadpas met laadtegoed t.w.v. € 500,-*.

Bekijk je voordeelOntdek de Renault ZOE
Renault ZOE laadpaal subsidieregeling overheid

Veelgestelde vragen en antwoorden

Meer lezen over elektrisch rijden?

Renault: dé koploper in elektrisch rijden

Renault: dé koploper in elektrisch rijden

Het aanschaffen van een elektrische auto wordt steeds populairder. Renault haakt in op deze ontwikkeling met verschillende projecten.

Verder lezen

Elektrisch rijden toen en nu

Elektrisch rijden toen en nu

Lees het gastblog van Tony Vos, autojournalist en uitgever van het blad Losange Magazine.

Lees Tony's verhaal

Het geluid van een elektrische auto

Het geluid van een elektrische auto

Waarom maakt een elektrische auto tóch een beetje geluid? Hoe zit dat precies?

Ontdek meer

Vragen en informatie

Neem contact met ons op via e-mail, social media of binnen openingstijden via ons contactcentrum per telefoon.

* Vanafprijs betreft de Renault ZOE R110 Life Batterijkoop € 33.590,- minus € 2.500,- Renault Subsidie. Genoemde Renault Subsidie wordt betaald door Renault Nederland, geldig voor orders t/m 4 januari 2021 met een uiterste registratiedatum van 30 april 2021. De genoemde vanafprijs is een consumentenadviesprijs en is inclusief onvermijdbare kosten, nodig voor aflevering van de auto aan de consument. Lees hier de volledig voorwaarden. Per 16 oktober 2020 is de doorschuifregeling van subsidieaanvragen naar het volgende kalenderjaar door de overheid gewijzigd. Tot 30 oktober 2020 kun je nog een aanvraag indienen voor de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische personenauto, vanaf 30 oktober 2020 worden nieuwe aanvragen door de overheid afgewezen. Vanaf 30 oktober 2020 geldt: subsidieaanvragen wordt ingediend binnen 60 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst, maar dienen in hetzelfde jaar te worden ingediend als het jaar waarin de koop- of leaseovereenkomst is gesloten. Per 30 oktober 2020 zal het subsidieloket voor aanvragen voor nieuwe personenauto's sluiten (dus tot het einde van 2020) en afhankelijk van het resterende budget voor 2021, op 4 januari 2021 weer open gaan. Raadpleeg rvo.nl/sepp voor de door de overheid gestelde voorwaarden aan deze regeling.

Deze website maakt gebruik van cookies, verzamelt daarmee informatie over jouw online activiteiten en koppelt deze aan je persoonlijke gegevens. Door deze website verder te bezoeken, accepteer je het plaatsen van cookies op je computer/telefoon/tablet en de koppeling met je persoonlijke gegevens.
Meer informatie