Maak gebruik van de allernieuwste updates

Elk jaar verandert 15% van de wegen. Maak daarom gebruik van de nieuwste kaarten voor R-LINK 2.

Renault connect toolbox downloaden

Download de Toolbox

De Toolbox is software van Renault waarmee je veilig de updates voor je R-LINK 2 systeem kunt uitvoeren.

 

Let op: de R-Link Toolbox voor Mac modellen wordt niet langer ondersteund.

Hoe voer ik mijn updates uit?

Om de updates uit te voeren, moet je eerst de Toolbox downloaden en installeren. Dit hoef je maar een keer te doen.

Renault Connect gegevens auto

1. Gegevens van je auto ophalen

Neem plaats in je auto en houd een USB-stick van minimaal 8G bij de hand. Start de motor en zet het scherm van je R-LINK 2 aan.
Steek de USB-stick in de USB-poort van je auto (zorg ervoor dat er geen andere USB-sticks zijn aangesloten) en wacht 10 seconden.
Ook als er niets op het scherm verschijnt, is de USB-stick bezig met het ophalen van de configuratiegegevens van je systeem. Na 10 seconden kun je de USB-stick verwijderen.

Renault Connect synchronisatie toolbox

2. Synchronisatie van de Toolbox

Start de Toolbox op je pc op en plaats de USB-stick van stap 1 in de USB poort. De Toolbox zoekt dan automatisch de gegevens van jouw auto op. Je ziet vervolgens een overzicht van alle updates aan die voor jouw auto beschikbaar zijn.
Zie je meer dan 1 update (bijvoorbeeld software voor je auto en kaarten)? Dan adviseren we je om alle updates uit te voeren.
Als je geen updates ziet dan kan het zijn dat je abonnement verlopen is. Dit kun je verlengen in de R-LINK Store.

Renault Connect updates downloaden

3. Updates downloaden op een USB-stick

Download de updates vanaf je pc op een USB-stick. Let op: de downloadtijd is afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Onderbreek het downloadproces niet. Nadat de download compleet is kun je de USB-stick uit de computer halen.

Renault Connect updates auto

4. Update van de auto

Ga naar je auto, start de motor en zet het scherm van je R-LINK 2 aan. Plaats vervolgens de USB-stick in de USB-poort van je auto. Op het scherm verschijnt een melding over de update. Klik op 'OK' om de update uit te voeren. Het uitvoeren van de update kan enkele minuten duren. De snelheid waarmee dit gebeurt hangt af van de grootte van het kaartbestand.
Zet de motor tijdens het updaten niet uit en verwijder de USB-stick niet. Ook het R-LINK navigatiesysteem kun je even niet gebruiken. Je kunt wel gewoon rijden. Het navigatiesysteem werkt weer als de update geïnstalleerd is.
Zodra de installatie klaar is krijg je een bevestiging op het scherm. Vergeet niet op dit bericht te wachten. Daarna kun je met je nieuwe kaart op pad.