Recycling en duurzaamheid

Renault wil in 2040 volledig CO2 neutraal zijn. We zijn al hard op weg!

Renault recycling

recycling, retro-fitting en groene energie

Als automaker voelen we een grote verantwoordelijkheid. We willen bijdrage aan een schonere wereld en de opwarming van het klimaat tegengaan. Daarom zetten we volop in op recycling, retro-fitting, circulaire processen en de inzet van duurzame energie. Met als doel om in 2040 volledig CO2 neutraal te zijn.

Renault zoe

E-Tech 100% electric wordt de standaard

In 2013 introduceerden wij de Renault Zoe E-Tech 100% electric, en was daarmee de eerste automaker met een complete productielijn voor elektrische auto’s. Er rijden nu meer dan 390.000 ZOE-modellen in heel Europa. Intussen is de E-Tech 100% electric motor niet meer weg te denken. In Europa is al 1 op de 4 verkochte elektrische auto’s een Renault.

De overstap naar 100% elektrisch rijden lijkt dan ook onvermijdelijk. Daarbij is ook de infrastructuur voor elektrisch rijden enorm toegenomen in Nederland. Er zijn al meer dan 80.000 laadpalen en dit aantal groeit nog steeds.

waterstof renault hyvia

CO2 neutraal laden en tanken met waterstof

Voor groene, schone kilometers is groene brandstof nodig. Renault versnelt de energietransitie met de aanleg van de benodigde infrastructuur. Met Hyvia zorgt Renault ervoor dat rijden op waterstof eindelijk bereikbaar wordt. Met de Renault Master Hydrogen bijvoorbeeld.

duurzaam rijden en produceren

re-factory: de grootste circulaire fabriek in Europa

Als we groen willen rijden, moeten we ook groen produceren. In 2021 opende Renault de grootste circulaire fabriek van Europa. Hier krijgen oude auto’s en onderdelen een nieuw leven. En worden materialen gerecycled voor de productie van je volgende Renault. 

meer over de Re-Factory

de batterij van je E-Tech Electric krijgt een tweede leven

Ooit wil je misschien je E-Tech Electric inruilen voor een nieuwer model. Werkt de batterij nog goed of kunnen we ‘m repareren? Dan wordt de batterij gebruikt voor een andere auto of bijvoorbeeld als energieopslag voor groene stroom. Is een batterij niet meer te repareren, dan recyclen we de materialen.

car sharing

Renault is de grootste aanbieder van elektrische deelauto’s in Europa. Er rijden inmiddels meer dan 5.000 elektrische deelauto’s rond in onder andere Parijs, Madrid, Stockholm, Kopenhagen, Bologna, Rome, Warsaw, Oslo en Berlijn. Samen met Mobilize zullen we in de nabije toekomst nog meer diensten aanbieden, die een bijdrage leveren aan CO2-reductie.

Lees meer over Mobilize

Meer informatie over Renault Nederland

Renaulution

Over ons

Renaulution

Meer informatie
Renault ZOE

Over ons

Renault in Nederland

Meer informatie