Renault benzinemotoren en dieselmotoren

Ontdek de verbeteringen die we hebben doorgevoerd op onze diesel- en benzinemotoren. Zo verminderen we de uitstoot van roet tijdens het rijden.

BLUE dCi-dieselmotor AdBlue vulopening

BLUE dCi-DIESELMOTOREN

Conversietechnologie
De nieuwe Blue dCi-dieselmotoren zijn bedoeld om de uitstoot te verminderen en zijn uitgerust met een Selective Catalytic Reduction-systeem (SCR). Met deze technologie wordt er ammoniak (NH3) uit AdBlue® in de uitlaatkatalysator geïnjecteerd. De stikstofoxiden worden hierbij omgezet in niet-vervuilende gassen.


 

Hetzelfde rijcomfort
Het Selective Catalytic Reduction-systeem biedt het comfortabele rijplezier wat je van een Renault mag verwachten. Het systeem heeft verder geen invloed op het vermogen van de Blue dCi-motor. Het systeem rijdt schoner zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.Eenvoudige, schone technologie
Sensoren in de AdBlue®-tank houden de boel in de gaten. Jouw Renault laat het je bijvoorbeeld direct weten wanneer je de AdBlue®-tank weer moet vullen. AdBlue® is beschikbaar bij bijna alle tankstations.Relaxt rijden
Je gaat relaxt op pad met een AdBlue®-tank van 15 of 20 liter. Met een volle tank AdBlue® kun je (afhankelijk van het volume) tot wel 6 tot 8 volle tanks diesel rijden.

Renault-roetfilter voor benzinemotoren

BENZINEMOTOREN MET EEN ROETFILTER

De nieuwe benzinemotor van Renault
Minder roetuitstoten? Kies dan voor de nieuwe TCe-benzinemotoren met roetfilter en directe injectie. Deze motoren zijn voorzien van een roetfilter (PPF) in het uitlaatsysteem, zodat het roet uit de uitlaatgassen wordt gefilterd. Bij deze technologie komt roet vast te zitten in een microporeuze honingraatstructuur. Het roet wordt regelmatig verbrand aan de hand van automatische regeneratie.

Onderhoud?
Het roetfilter hoeft niet te worden onderhouden. Via het regeneratieproces wordt alle roet in de uitlaatgassen doorlopend chemisch omgezet in koolstofdioxide en andere niet-schadelijke gassen. Hierdoor is er nooit onderhoud nodig.
 

Geniet van dezelfde geweldige rijbeleving
Het roetfilter is perfect in het uitlaatsysteem geplaatst, zodat het roet effectief wordt verwerkt zonder dat dit ten koste gaat van het comfortable rijgedrag.

Geen invloed op het brandstofverbruik
Het nieuwe roetfilter heeft geen enkele invloed op je brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Bekijk onze modellen en motoren

alle Renault modellen

Onze uitgebreide reeks

bekijk alle Renault-modellen
E-TECH Hybrid-reeks

Meer soorten motoren van Renault

bekijk de hele range motoren