Twingo E-Tech 100% electric - Actieradius, batterij en laden

Actieradius, batterij en laden
Renault Twingo E-Tech 100% electric

Alles over actieradius

actieradius Twingo E-Tech 100% electric

Twingo E-Tech 100% electric

De actieradius van jouw Twingo E-Tech 100% electric hangt af van verschillende factoren.

 

  • Hoe sneller je rijdt, hoe meer energie het kost om deze snelheid te behouden
  • Maak gebruik van remmen met energieterugwinning
  • Rijden in de bergen kost meer energie dan op een vlakke snelweg
  • Met warm weer rijd je verder dan op een koude dag

gecombineerd en stadscyclus: wat betekent dat?

Twingo E-Tech 100% electric

De beschreven bovenstaande factoren zijn van invloed op elke elektrische auto. Gelukkig is er een onafhankelijke wereldwijde, standaardtest die objectief meet hoe ver jouw elektrische auto komt: de WLTP.

Na uitvoerig testen komt de Twingo E-Tech 100% electric uit op een actieradius van 190 km, gecombineerd WLPT*. Dat ‘gecombineerd’ betekent dat de auto op langere stukken op de snelweg heeft gereden én kortere stukjes in de stad, waarbij rekening is gehouden met optrekken, afremmen en stoppen.

De stadscyclus is 270 km. Dat betekent dat je in de stad 270 kilometers kunt maken. Hier is dus ook rekening gehouden met stadse taferelen, zoals optrekken, stoppen en remmen.

rijd je in de stad meer kilometers dan op de snelweg?

Twingo E-Tech 100% electric

Lekker lange stukken rijden op de snelweg. Kilometervreten noemden we dat. Dieselmotoren en benzinemotoren reden er zuiniger van. Bij elektrische auto's is dat niet het geval. Daar rijd je juist in de stad meer kilometers, dan daarbuiten.

 

Hoe dat komt?

 

Dat komt omdat elektrische auto’s energie terugwinnen, wanneer je remt. En in de stad gebeurt dat natuurlijk veel vaker dan op de snelweg. Eén van de redenen waarom de compacte Renault Twingo E-Tech 100% electric dé perfecte stadsauto voor jou is.

Jouw Twingo E-Tech 100% electric opladen

Altijd en overal eenvoudig laden

Met een wallbox bij je thuis, 'gewoon' op je werk, bij publieke laadpunten in de stad of elders in het land. Nederland heeft de meeste (semi)- publieke laadpunten in Europa, dus is er altijd een laadpunt in de buurt te vinden.

De nieuwe TWINGO E-Tech 100% electric thuis opladen

Thuis

Kies voor een wallbox bij jou thuis om jouw Twingo E-Tech 100% electric zo snel mogelijk te kunnen laden. Met een 3,7 kW wallbox kun je gedurende de nacht laden en profiteren van een lager energietarief, met een 11kW wallbox ben je na circa 2 uur alweer klaar voor vertrek! Voor de installatie van een wallbox werkt Renault samen met geselecteerde leveranciers die de wallbox volgens de strengste eisen installeren om de veiligheid en de functionaliteiten van de auto te garanderen. Jouw Renault dealer kan je hier alles over vertellen.

De nieuwe TWINGO E-Tech 100% Electric op het werk opladen

Op het werk

Steeds meer bedrijven plaatsen laadpunten voor hun werknemers of bezoekers. Kun je op kantoor laden, dan is de Twingo E-Tech 100% electric aan het einde van je werkdag weer helemaal volgeladen. Nog geen laadpunt op kantoor? Overtuig dan je baas van de voordelen van elektrisch rijden.

Je nieuwe TWINGO E-Tech 100% electric opladen bij een openbaar laadpunt

En snel een beetje!

Nederland is koploper in Europa met bijna 85.000 (semi-)publieke laadpunten en ruim 1700 snellaadpunten. Er zijn laadpunten te vinden bij winkelcentra, op parkeerplaatsen in stadscentra en langs de weg. Dankzij de superslimme Caméléon-lader kun je altijd op het maximaal beschikbare vermogen laden, tot 22kW AC.

Wijzig de instellingen om de actieradius van je Twingo E-Tech 100% electric te berekenen op basis van het gebruik van je auto.

Wijzig de instellingen om te ontdekken hoe lang je moet laden bij elk type laadpunt.

Bereken hoeveel je per jaar bespaart

huidige voertuig

kilometers gereden per jaar: 10.000 km

geschatte verbruik: 6 l/km

brandstof soort

huidige brandstof prijs: € 1,82 /l

jouw toekomstige elektrische auto

soort oplaadpunt

energie prijs: € 0,37 /kwh

jouw besparing met een elektrisch voertuig

jouw besparing met een elektrisch voertuig

€ 1.092,00geschatte jaarlijkse besparing

Twingo E-Tech 100% electric
€ 0,00//jaar
Jouw voertuig
€ 1.092,00//jaar
brandstofkosten

€ 0,00

volledig opladen

€ 0,00

WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) is een nieuw Europees testprotocol dat beter aansluit bij de daadwerkelijke verbruikswaarden van het voertuig. De actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden, versieniveau, uitrusting, accessoires, rijomstandigheden en de belading van de auto.

Over het rijbereik van de Twingo E-Tech 100% electric

De actieradiuscijfers die door deze simulator worden weergegeven, zijn gebaseerd op gemiddelde versies en gebruik van de auto en kunnen variëren afhankelijk van het uitrustingsniveau.
De simulator houdt rekening met de gemiddelde snelheid (in plaats van constante snelheid), dit betekent dat de voertuigsnelheid verschillende vertragings- en acceleratiesequenties omvat die verband houden met het bijbehorende snelheidsbereik: de gemiddelde snelheid op de snelweg is ingesteld op 110 / 120 km/u (in plaats van 130 ) en van 20 tot 30 km/u (ipv 50) in stedelijke omgeving.

geef je actieradius een boost

De Twingo E-Tech 100% electric is uitgerust met slimme functies waarmee je de actieradius kunt optimaliseren.

econometer

Beheer realtime je energieverbruik. De econometer stelt je in staat om in één oogopslag je energieverbruik te controleren. Check of je energie verbruikt of terugwint en optimaliseer zo je energieverbruik tijdens het rijden.

ECO-modus

Rijd zuiniger én verder. Door de ECO-knop op de middenconsole van je Twingo E-Tech 100% electric te activeren, kun je meer uit je actieradius halen. Het acceleratievermogen en de maximumsnelheid worden beperkt. Je verbruikt zo minder energie en je kunt verder rijden.

B-modus

Met de B-modus kies je uit 3 niveaus van regeneratief remmen. Dit systeem wordt geactiveerd, zodra je je voet van het gaspedaal haalt.

  • In de stad gebruik je het hoogste niveau: zodra je je voet van het gaspedaal haalt, vertraagt de Twingo E-Tech 100% electric flink, terwijl er ook veel energie wordt teruggewonnen. Zo hoef je het rempedaal bijna niet meer te gebruiken
  • Op de snelweg kies je voor de laagste stand, zodat je geleidelijker afremt en sneller weer op snelheid komt, wanneer dat nodig is

plan en beheer eenvoudig het laadproces

Met de connected services van Renault kun je op afstand het laden van de Twingo E-Tech 100% electric plannen en beheren.

Nieuwe Twingo E-Tech 100% Electric - MY Renault

Je auto op afstand beheren

Controleer de batterijstatus, stel in dat er buiten piekuren wordt geladen en plan nauwkeurig je ritten (inclusief stops bij laadpunten tijdens lange ritten). Maak verbinding met de My Renault-app om jouw Twingo E-Tech 100% electric eenvoudig te beheren.

Nieuwe TWINGO E-Tech 100% electric - EASY LINK

Rij met totale gemoedsrust

Zoek een beschikbaar laadpunt in de buurt, beheer je route, bel, stel een sms-bericht op of luister naar je favoriete muziek. Onze connected services staan tijdens je ritten voor je klaar via het 7” touchscreen van het EASY LINK-multimediasysteem.

Download hier de nieuwe MY Renault-App

* Het WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) is een nieuw Europees testprotocol dat beter aansluit bij de daadwerkelijke verbruikswaarden van het voertuig. De actieradius is afhankelijk van diverse factoren zoals de plaats van gebruik, rijstijl, weersomstandigheden en de belading van de auto.

Ben je klaar voor een rit in de Twingo E-Tech 100% electric?

ontdek andere modellen

Zoe E-Tech 100% electric
Zoe E-Tech 100% electric
vanaf € 34.895,00
nieuwe Clio E-Tech full hybrid
nieuwe Clio E-Tech full hybrid
vanaf € 22.950,00
Megane E-Tech 100% electric
Megane E-Tech 100% electric
vanaf € 36.370,00