motoren en aandrijvingenRenault Clio

E-TECH FULL HYBRID AANDRIJVING MET 145 pk

De Clio is een efficiënte elektrische auto. Tot 80% elektrisch rijden in de stad, zonder stekker. En je geniet van zeer responsief rijden, terwijl je tot 40% minder brandstof verbruikt en de CO₂-uitstoot* beperkt.

BENZINEMOTOR

De benzinemotor is verkrijgbaar in de versie van 90 pk: voor meer prestaties op alle soorten routes met een gecontroleerd verbruik.

* afhankelijk van het laadniveau en de rijstijl - bron: WLTP gecombineerd, maart 2023

** afhankelijk van de rijstijl - bron: WLTP gecombineerd, maart 2023

E-Tech full hybrid

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

hybride op z'n best

Rijd voor 80% elektrisch in de stad en bespaar tot wel 40% op brandstof. Geen stopcontact nodig: de batterij laadt automatisch op tijdens het vertragen en afremmen.

145 pk

E-Tech full hybrid-aandrijving

80 %

elektrisch rijden in de stadafhankelijk van het laadniveau en de rijstijl / bron: Renault intern/ 2023

40 %

minder brandstofverbruikvoor een E-Tech full hybrid-aandrijving in vergelijking met een verbrandingsmotor en afhankelijk van de rijstijl, volgens het WLTP-protocol voor rijden in de stad, maart 2023

900 km

actieradius* afhankelijk van het laadniveau en de rijstijl - bron: WLTP gecombineerd, maart 2023

technologie - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

technologie

Clio E-Tech full hybrid combineert twee elektromotoren en een benzinemotor. De automatische multimode-versnellingsbak geeft voorrang aan volledig elektrisch rijden en activeert de verbrandingsmotor wanneer de rijomstandigheden daarom vragen.

belangrijkste eigenschappen - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

belangrijkste eigenschappen

De E-Tech full hybrid-aandrijving levert 145 pk en garandeert een volledig elektrische, dynamische start en een scherpe acceleratie. Het regeneratief remmen laadt de batterij tijdens het rijden door energie terug te winnen tijdens het vertragen en afremmen.

lager benzineverbruik - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

lager benzineverbruik

In de stad bespaar je tot wel 40% brandstof en geniet je van een lager gecombineerd verbruik van 4,3 liter/100 km (volgens het WLTP-protocol, maart 2023, kan variëren afhankelijk van versies en opties).

CO₂-uitstoot - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

CO₂-uitstoot

De Clio E-Tech full hybrid is efficiënt en heeft een beperkte CO₂-uitstoot van slechts 95 g/km (volgens het WLTP-protocol, maart 2023, kan variëren afhankelijk van versies en opties).

Crit'Air-classificering - motoren en aandrijvingen - Renault Clio E-Tech full hybrid

Crit Air-classificering

De Clio E-Tech full hybrid erft de Crit'Air 1-sticker van zijn voorgangers. Je mag met deze auto daarom zelfs in zones met emissiebeperkingen rijden. Dat is een écht voordeel in sommige grote steden.

benzinemotor

benzine of diesel - motoren en aandrijvingen -Renault Clio E-Tech full hybrid

efficiënt brandstofgebruik

De Renault Clio biedt een TCE 90 GFP motor. Deze 90 pk versie optimaliseert het brandstofverbruik tijdens elke rit en levert een fantastische rijervaring.  Power en plezier achter het stuur.

technologie

De TCe 90 GFP benzinemotor is voorzien van een distributieketting en beperkt zo de onderhoudskosten. 

belangrijkste eigenschappen

De TCe 90 is een dynamische benzineversie. Deze motor van de laatste generatie heeft een optimaal brandstofrendement binnen de bebouwde kom en op de snelweg.