routeberekening, ingebouwd in Google Maps

routeplannerRenault Megane E-Tech 100% electric

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.

routeplanner

De ingebouwde functie van Google Maps¹ in je Megane E-Tech 100% electric toont routes met oplaadpunten onderweg, evenals pauzetijden tijdens je rit, die je naar wens kunt aanpassen. De rit wordt automatisch bijgewerkt op basis van het werkelijke energieverbruik van je auto. Als je onderweg op een file of ander obstakel stuit, dan wordt je route automatisch opnieuw berekend.

 

¹ Google, Android Auto, Google Maps, Waze en andere merken zijn handelsmerken van Google LLC.

laat je leiden door het systeem

Real-time planner - Renault Megane E-Tech 100% electric

plannen in real time

De route wordt voortdurend bijgewerkt om je rit en je laadpunten te optimaliseren. 

Als je onderweg een obstakel tegenkomt, krijg je een suggestie voor een nieuwe route met nieuwe laadpunten. 

Om het rijbereik en de aankomsttijd zo nauwkeurig mogelijk te voorspellen, worden verschillende factoren, waaronder de windsnelheid en de batterijtemperatuur, real time verwerkt.

Aanpassing - Renault Megane E-Tech 100% electric

hoe wil je het hebben?

Om je ritten verder te optimaliseren kun je bijvoorbeeld je huisadres of je werkplek als laadlocaties opgeven: het systeem weet dan dat je daarheen kunt rijden zonder onderweg op te laden. 

Je kunt ook verschillende laadtypen selecteren en bijvoorbeeld alleen snellaadpunten kiezen. Je kunt ook je favoriete betaalwijzen vooraf opgeven. 

Google Maps - Renault Megane E-Tech 100% electric

selectie van de snelste laadpunten

Met Google Maps wordt alles geoptimaliseerd om alle ritten te vergemakkelijken. Tijdens je ritten selecteert het systeem de snelste laadpunten op basis van je voorkeuren, met de mogelijkheid ze te veranderen als het je niet bevalt. 

Je kunt ook de volgorde van de stops veranderen en er enkele vervangen. Het systeem berekent je route dan opnieuw in real time.

Voorprogrammering - Renault Megane E-Tech 100% electric

batterij voorprogrammeren

Voorprogrammeren van de batterij is een belangrijke factor voor zo efficiënt mogelijk opladen. Het helpt de batterij te optimaliseren door hem op de ideale temperatuur te brengen bij nadering van het laadpunt. Dit versnelt het opladen.


Met Google Maps wordt de voorprogrammering automatisch ingeschakeld als je je rit in de app invoert.