Auto met hoge instap: ontdek meer over SUV en crossover modellen

Steeds meer mensen zoeken een auto met een hoge instap. Van oud tot jong. Waarom zijn de crossovers en SUV's van Renault zo'n succes?

Alt Image C29

Voor SUV en crossover geldt: hoog instappen

Bij Renault zien we vooral de wat oudere generatie hiervoor steeds vaker langskomen. Die ploffen nou eenmaal niet meer zo graag in een stug geveerde, sportieve zitkuil op wielen. Echter, niet alleen zij stappen graag wat hoger in.

Crossover voordelen voor vaders en moeders

Ook vaders en moeders met een nog jonge kroost hebben baat bij een wat hogere auto. Zij vinden hun voordeel vooral bij het in- en uitklikken van de kinderzitjes. Renault heeft een groot aantal SUV en crossover modellen, klein en groot, voor deze geïnteresseerden klaarstaan, die het instappen voor die groepen nóg gemakkelijker maken.

Alt Image C29

Welke crossovers levert Renault met hoge instap?

Renault biedt een mooi, duidelijk rijtje crossover- en SUV-modellen aan voor senioren en gezinnen met jonge kinderen. Het meest in aanmerking komen.

SCÉNIC
SCÉNIC
Vanaf € 29.890
Bekijk auto
GRAND SCÉNIC
GRAND SCÉNIC
Vanaf € 31.190
Bekijk auto
Nieuwe CAPTUR
Nieuwe CAPTUR
Vanaf € 21.790
Bekijk auto
KOLEOS
KOLEOS
Vanaf € 59.240
Bekijk auto
KADJAR
KADJAR
Vanaf € 29.990
Bekijk auto
Alt Image C29

Crossovers en SUV's: auto’s met een hoge instap

Wanneer je crossover een hoge instap heeft, betekent het dat je vanaf de stoep als het ware eenvoudig de auto ‘inschuift’. Je hoeft je knieën niet meer te buigen of in z’n geheel in te zakken en je hoeft ook weer niet te ‘springen’ om op de stoel terecht te komen. Zo rond de 68 cm zithoogte schijnt voor de gemiddelde Nederlander ideaal te zijn. Daarbij rekening houdend dat je ook niet je hoofd wil stoten, bijvoorbeeld op een slechte maandagochtend, aan de bovenkant van de auto.

Iedereen (hoog) instappen!

Eigenlijk is de groep ‘hoogzitters’ veel breder dan alleen ouderen en jonge gezinnen. Steeds meer mensen vinden het betere zicht op de weg een groot pluspunt en ervaren dat tevens als veiliger. Ook lange mensen (meer hoofdruimte) en mensen met rugklachten zitten graag wat hoger. Kortom: uiteindelijk hebben steeds meer mensen baat bij een hogere instap. En kiezen daarom voor een crossover of SUV van Renault!

Alt Image C29

Meer informatie over Renault

Meer Insights

De Caméléon lader

Elektrisch rijden

De Caméléon lader

ZOE leasen

Elektrisch rijden

Waar staan de oplaadpunten?

Renault TWIZY

Zakelijk rijden

Met de Renault TWIZY aan de rol