Opladen

Wat gebeurt er als de batterij elke dag wordt opgeladen, ook als zij niet leeg is?

De nieuwe lithium-ion batterijen waarmee auto's uit de Z.E.-serie van Renault zijn uitgerust, hebben geen geheugeneffect. Ze kunnen dan ook altijd worden opgeladen zonder dat de batterijprestaties daaronder lijden, ook als er nog batterijlading aanwezig is. De lithium-ion technologie is momenteel de efficiëntste op de markt. Door de hoge energiedichtheid kunnen er meer Wh per kg worden opgeslagen, voor een optimale actieradius. Wat het laden betreft gelden er geen beperkingen. De batterij kan zelfs worden bijgeladen als zij niet helemaal leeg is.

Verliest de batterij lading als de auto niet wordt gebruikt?

De dagelijkse ontlading van de batterij is te verwaarlozen. De auto moet wekenlang stilstaan voor er een ladingverlies van betekenis waar te nemen is.

Is de batterij recycleerbaar?

Renault is een partnershipovereenkomst aangegaan met de multinational UMICOR, de marktleider in recycling van lithium-ion batterijen.
Beschadigde batterijen of batterijen die het einde van de levensduur hebben bereikt, zamelen we in en sturen we naar diagnosecentra gestuurd, waar ze een andere toepassing buiten de autosector krijgen toegewezen of volledig worden gerecycleerd.

Bij recyclage splitsen we de batterijen eerst in subsystemen en vervolgens in modules (batterijcellen). De modules recyclen we via de gebruikelijke kanalen. UMICORE onderwerpt de modules en cellen eerst aan een pyrometallurgische behandeling en vervolgens aan een hydrometallurgische behandeling om het metaal terug te winnen.

Waarom moet de batterij gehuurd worden?

Om de aankoopprijs binnen redelijke grenzen te houden en de best mogelijke prestaties van uw Renault Z.E. te garanderen, hebben we besloten de batterij te verhuren.
Met de huurovereenkomst voor de batterij kunt u er zeker van zijn dat u altijd beschikt over een perfect werkende batterij die ten minste 75% van de originele capaciteit heeft.

Hoe laad ik de batterij op?

Doordat u de batterij huurt, heeft u altijd de beschikking over een batterij die in perfect werkende staat verkeert, met ten minste 75% van de originele capaciteit. Om het risico op elektrische schokken, letsel of brandwonden te voorkomen, mag u de batterij niet zelf demonteren. Dat mag alleen gedaan worden door een erkende Z.E.-monteur.