Onze passie

Evolutie van het merk

Passion for life

Passion for Life

Het merk Renault is continu in beweging. Onze pay-off ‘Passion for life’ maakt in één zin duidelijk waar het merk voor staat. Renault staat midden in het leven en heeft er passie voor. En dat zie je terug in al onze modellen. Met een groot logo waar de trots vanaf spat.

Renault SCÉNIC - Interview Laurens van den Acker

In deze video vertelt Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design alles over het design van de nieuwe Renault SCÉNIC.

Alt Image C28v0
Renault = Present

Renault presenteert het “Renault = Présent”-boek

Het boek met de titel “Renault = Présent” markeert de voltooiing van de eerste designperiode van Laurens Van den Acker bij Renault. Het volledig op aluminium papier gedrukte boek werd vormgegeven door de Nederlandse grafische ontwerpster Irma Boom, volgens Van den Acker de beste boekdesigner ter wereld. Het boek werd gepresenteerd ter gelegenheid van de introductie van de TreZor concept car in Parijs.


“Renault = Présent” is een lofzang op de schoonheid van diverse nieuwe en oude Renault modellen en vertelt over de auto als fenomeen. Daarnaast kregen ook afbeeldingen van kunstenaar Victor Vasarely een prominente plaats. Renault gaf Vasarely in 1972 opdracht om het nieuwe Renault logo te maken, dat voor het eerst op de Renault 5 werd gebruikt.


De verhalen in het boek zijn gemaakt door de Duitse kunstjournalist Niklas Maak. Het boek is niet te koop.