Renault partner Dutch Design Week

Design en innovatie zijn nauw verweven in de filosofie van Renault. Innovaties die het leven van mensen eenvoudiger maken, zoals elektrisch rijden. Daarom is Renault dit jaar Official Partner van Dutch Design Week (DDW). 

SYMBIOZ concept car

De toekomst van mobiliteit

Tijdens DDW kun je kennismaken met SYMBIOZ. Een oplossing voor wonen en mobiliteit. Ontworpen als één ecosysteem. SYMBIOZ biedt letterlijk een kijkje in de toekomst van mobiliteit. Thuis en onderweg zijn zo met elkaar verbonden zodat autonoom rijden een echte thuiservaring wordt. Het huis en de conceptcar zijn tijdens Dutch Design te bezoeken op het Ketelhuisplein.


Ontdek meer over de conceptcars van Renault

Lees meer

Vooruitstrevend in elektrisch rijden

Wist je dat Renault de nummer 1-fabrikant is van 100% elektrische auto’s in Europa? Vanuit deze positie is het dan ook niet meer dan logisch dat Renault haar voortrekkersrol op dit gebied blijft versterken. De Renault ZOE is de meest verkochte elektrische auto in Europa. En de range blijft groeien! Zo biedt Renault al 4 volledig elektrische modellen aan.

Elektrisch rijdenZakelijk elektrisch rijden
Alt Image C29
Renault Design Rides

Renault ZOE Design Rides

De Design Rides zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld tijdens DDW. Het is al jaren een vast onderdeel van het DDW-programma en inmiddels één van de meest gefotografeerde projecten tijdens het festival. In het kader van de doorontwikkeling van de Design Rides is het logisch om naar 100% elektrische Rides te gaan. Daarom kunnen bezoekers van Dutch Design Week zich voor het eerst laten vervoeren in de 100% elektrische Renault ZOE.

Laurens van den Acker, ambassadeur DDW

De designfilosofie van Renault wordt bepaald door Nederlander Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design van Renault. Zijn filosofie legt een link tussen mens, innovatie, technologie, mobiliteit en industrie. De reden waarom hij dit jaar één van de ambassadeurs van Dutch Design Week is.

 

“Het is fantastisch dat ik gekozen ben tot een van de ambassadeurs. Dit geeft mij de kans om iets terug te doen voor al die keren dat ik geïnspireerd ben geraakt tijdens DDW.”

thumbnail

Ambassadeurschap

Laurens van den Acker over zijn ambassadeurschap van DDW.