Renault opnieuw partner Dutch Design Week

Het DDW-thema ‘If not now, then when?’ sluit aan op de visie van Renault. Als nu geen nieuwe vormen van mobiliteit worden ontwikkeld, wanneer dan wel? Renault vervult een voortrekkersrol en verkent de mogelijkheden van toekomstige duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossingen met de trilogie van conceptuele robo-voertuigen.

SYMBIOZ concept car

De toekomst van mobiliteit

De trilogie van conceptuele robo-voertuigen wordt gevormd door de EZ-GO, de EZ-PRO en de EZ-ULTIMO. De EZ-GO laat zien hoe gedeelde stedelijke mobiliteit er kan uitzien. De EZ-PRO vertaalt de visie van Renault op het gebied van stedelijke distributie, terwijl de EZ-ULTIMO is ontwikkeld als premium service voor gedeelde mobiliteit. De drie EZ-modellen beleven hun nationale première tijdens DDW en worden tentoongesteld in het Klokgebouw in Eindhoven, het hart van Dutch Design Week.

Ontdek meer over de conceptcars van Renault

Debuut nieuwe Renault ZOE in Nederland

De leidinggevende rol van Renault op het gebied van elektrische voertuigen wordt tijdens DDW extra zichtbaar dankzij de 35 exemplaren van de nieuwe, verder verbeterde Renault ZOE die voor het eerst te zien is in Nederland. Deze 100% elektrische auto’s worden door Renault ter beschikking gesteld als ‘Design Ride’ waarmee bezoekers gratis vervoerd kunnen worden tussen de 110 verschillende locaties van DDW. De actieradius van de nieuwe Renault ZOE bedraagt 395 kilometer (WLTP). De Design Rides zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld tijdens DDW. Het is al jaren een vast onderdeel van het DDW-programma en inmiddels één van de meest gefotografeerde projecten tijdens het festival.

Ontdek de nieuwe Renault ZOE
ZOE
ZOE

Renault leider op gebied van elektrisch rijden

‘If it was not for Renault, then’…waren er nu niet zoveel elektrische auto’s op de Europese wegen. Renault heeft met ruim negen jaar expertise, een sterke positie veroverd als pionier en Europees leider op het gebied van elektrisch rijden. De Renault ZOE is de meest verkochte elektrische auto in Europa en bijna één op de vier elektrische auto’s in Europa is een Renault. En de range blijft groeien! Zo biedt Renault al 4 100% elektrische modellen aan, tegen 2022 zullen er 8 100% elektrische modellen en 12 geëlektrificeerde modellen zijn.

Ontdek meer over elektrisch rijdenZakelijk elektrisch rijden

Design de Auto van de Toekomst

Gekoppeld aan Dutch Design Week 2019, organiseert Renault ‘Design de Auto van de Toekomst’. Tijdens deze designcontest vraagt Renault heel Nederland om mee te denken over hoe de ideale auto van de toekomst er uitziet. 


Na een spannende selectie zijn de drie finalisten gekozen. Op 26 oktober zal Laurens van den Acker in de finale aflevering de winnaar bekendmaken. Benieuwd naar de toekomstvisies en daarbij passende designs van onze finalisten? Bekijk hier de afleveringen van ‘Design de Auto van de Toekomst’ en stem direct op jouw favoriet. Je hebt t/m 25 oktober de tijd.

Bekijk hier
Design de auto van de toekomst