Ontdek Range Optimizer: verschillende technologieën om je actieradius te optimaliseren

1) Remmen met energieterugwinning

Afremmen is opladen! Onze ingenieurs hebben een baanbrekend systeem ontwikkeld waarmee de energie kan worden teruggewonnen die normaal verloren gaat tijdens het remmen. De actieradius van je Renault ZOE wordt op die manier geoptimaliseerd. De batterij wordt opgeladen wanneer je je voet van het gaspedaal haalt en wanneer je het rempedaal gebruikt.

2) Warmtepomp

Wil je de airconditioning of verwarming aanzetten zonder de batterij van je Renault ZOE te belasten? Dat kan, dankzij de warmtepomp van het Range Optimizer-systeem! Deze pomp optimaliseert de actieradius en heeft 2 functies: koeling en verwarming van het interieur. Koeling werkt volgens het principe van een normale moderne airconditioning. Voor de verwarmingsfunctie wordt de werking omgekeerd. De pomp onttrekt dan warmte aan de buitenlucht om het interieur te verwarmen. Slim!

3) Michelin Energy™ E-V banden

Profiteer van de lage rolweerstand van de eerste generatie Michelin banden die exclusief is ontwikkeld voor elektrische auto’s. De wegligging en de remkracht van je Renault ZOE blijven gelijk.

Profiteer van de intelligente lader

4) Caméléon™-lader

De Caméléon™-lader maakt altijd gebruik van het maximaal beschikbare vermogen van het laadpunt, waardoor de laadtijd aanzienlijk korter wordt. Hierdoor kun je zelfs met een korte laadtijd een grote actieradius behalen afhankelijk van het maximaal beschikbare vermogen van het laadpunt.

Geniet ook vóór je vertrek van de auto

5.1) Voorverwarming van batterij

De nieuwe Z.E. 40-batterij voor de Renault ZOE kan bij koud weer alvast worden opgewarmd. Met deze functie wordt de Renault ZOE-batterij opgewarmd en indien nodig kan deze ook worden afgekoeld. Onderweg zorgt het systeem er automatisch voor dat een optimale batterijtemperatuur wordt behouden.

5.2) Voorverwarming van de auto

Met het voorverwarmingssysteem in de passagiersruimte kun je de verwarming of airconditioning zo programmeren dat hij wordt ingeschakeld tijdens het opladen van je Renault ZOE. Dankzij deze functie hoeft de energie voor het op temperatuur brengen van het interieur niet uit de batterij te worden gehaald.