De nieuwe Renault ZOE geeft ruim baan (300 km*) aan elektrisch rijden

De liefhebbers keken er al een tijdje naar uit, maar nu is het dan zover. De vernieuwde Renault ZOE is te bestellen. Nieuwsgierig?

Video ZOE

Nieuwe batterij

De primeur verscheen al snel op de gerenommeerde blogs en nieuwssites: de Renault ZOE heeft een nieuwe, krachtige batterij meegekregen die 2x zoveel vermogen heeft als de vorige versie. Dit zorgt voor een verbazingwekkende actieradius van 300 km*. De Renault ZOE is per direct te bestellen. Stap dus snel in en maak een gratis proefrit!

300 km* elektrisch rijden en supersnel opladen

Vooral de zakelijke rijders spitsten hun oren toen het nieuws naar buiten kwam. 300 echte kilometers* in het zakelijke verkeer. En dat is meestal wel genoeg in Nederland. Ook omdat de Renault ZOE supersnel oplaadt dankzij de Caméléon-lader, is tijdens een tussenstop (even een kopje koffie of de mail beantwoorden) een korte boost van 30 minuten meer dan genoeg om de trip naar huis of naar de volgende afspraak te vervolgen.

ZOE in donker
Cameleon lader

Caméléon-lader: de slimste lader van Renault

De naam zegt het al: de Caméléon-lader past zich aan het maximaal beschikbare laadvermogen van het laadpunt aan. Je haalt dus altijd het maximale uit iedere geschikte laadpaal. 

Hét unieke van de Caméléon-lader is:

  • dat hij op wisselstroom (AC) op verschillende vermogens kan laden, bijvoorbeeld al op 2,3kW bij een normaal stopcontact met een kabel voor incidenteel laden
  • dat hij tot maximaal zelfs 22 kWh kan laden bij optimale omstandigheden
  • dat hij sneller dan de concurrentie laadt op lage vermogens
ZOE aan laadpaal
ZOE achterkant

Meer over de batterij: onbezorgd elektrisch rijden

Bang om eventueel stil te komen staan met een elektrische auto is met de nieuwe ZOE verleden tijd. Er zijn voldoende laadpalen in het land en de 300 kilometer* actieradius zorgt ervoor dat je die altijd haalt. Zelf de actieradius berekenen? Bekijk de simulator op deze pagina en laat je overtuigen! Overigens, de nieuwe batterij in de ZOE levert wél veel meer vermogen dan de vorige versie maar is níet veel zwaarder geworden.

*Disclaimer: gebaseerd op daadwerkelijke praktijkervaring. Actieradius kan evenwel variëren, afhankelijk van factoren zoals plaats van gebruik, wegconditie, rijstijl, temperatuur en beladingsgraad.

Meer informatie elektrisch rijden

Meer Insights

ZOE leasen

Laden

Waar staan de oplaadpunten?

Renault TWIZY

Zakelijk rijden

Met de Renault TWIZY aan de rol