De Renault ZOE laadt concurrenten ver achter zich

Laten we eerst even de aandacht op de kleurrijke naam vestigen: de Caméléon-lader. Want, waarom heeft hij deze eigenaardige naam eigenlijk meegekregen? Dat komt omdat hij zich uitstekend aanpast aan de omstandigheden. De oplaadomstandigheden, in dit geval.

Cameleon lader

Wat is er aan de hand?

Sommige fabrikanten hebben ervoor gekozen om hun elektrische auto op te laden via gelijkstroom. Dit gaat namelijk sneller dan wisselstroom. Maar, en nu komt het: de Renault ZOE kan snelladen… op wisselstroom. En dat is uniek, want er is geen enkel ander automerk die dat kan!

De voordelen van de Caméléon-lader eerst even op een rijtje

  • Je kunt de batterij van de ZOE overal opladen: thuis, op straat, op het werk, bij winkelcentra en supermarkten of langs de snelweg
  • De unieke Caméléon-lader van de ZOE maakt het mogelijk om elke lading wisselstroom van 2,3kW uit het stopcontact tot maximaal 22kW zelf om te zetten naar gelijkstroom om de batterij versneld op te laden. Er is geen enkel ander automerk dat tot zulke hoge vermogens AC (wisselstroom) kan omzetten naar DC (gelijkstroom)
  • Het opladen met een vermogen van 22kW, gaat 3-6 keer sneller dan bij elke andere  dan elke concurrent op dit vermogen
  • Doordat de ZOE zelf wisselstroom omzet naar gelijkstroom is er geen grote investering nodig in een duur DC oplaadpunt.
Alt Image C29

De laadtijden van de Caméléon bewijzen het

De Caméléon-lader laadt de Renault ZOE zo snel op, dat de concurrentie ver achter blijft. Bekijk de laadtijdentabel hieronder voor meer duidelijkheid:

Ampère Laadtijd 1 fase laadpunt (230V) Laadtijd 3 fase laadpunt (400v)
  Laadtijden Laadtijden
10A 25 uur -
16A 14 uur 5:30 uur
32A 7:30 uur 2:45 uur

Hoe werkt de lader precies?

Renault kiest voor het opladen op wisselstroom, omdat dat de Europese standaard is. In de Caméléon-lader zit een omvormer gebouwd. Deze zorgt ervoor dat de wisselstroomlading wordt omgezet naar gelijkstroom om de batterij op te laden. De Caméléon lader past zich altijd aan het beschikbare vermogen van het laadpunt aan, waardoor je altijd op maximaal vermogen laden.

Renault ZOE: aantrekkelijk voor veelrijders

Bedrijven die zich duurzamer willen presenteren kiezen, met het oog op veelrijders die veel snelwegkilometers maken, voor de Renault ZOE. In combinatie met de Caméléon-oplader rijden vertegenwoordigers nu gemakkelijk naar alle klanten van het hele land en laden ze supersnel op onderweg. Aangekomen bij de klant kunnen zaken en laden eenvoudig worden gecombineerd. Want tijdens een bespreking of zakenlunch laadt de ZOE zijn batterij weer netjes op. En daarmee maakt Renault met de Renault ZOE gelijk een statement voor onafhankelijkheid met betrekking tot elektrisch rijden!

Alt Image C29

Meer informatie elektrisch rijden

Meer Insights

ZOE leasen

Laden

Waar staan de oplaadpunten?

Renault TWIZY

Zakelijk rijden

Met de Renault TWIZY aan de rol

ZOE leasen

Leasen en financieren

Renault ZOE leasen