Actieradius, batterij en ladenRenault ZOE

De Renault ZOE opladen
Renault ZOE - Accu

Z.E. 40-batterij

De krachtige batterij van de Renault ZOE heeft 41 kWh vermogen. Hiermee kun je zo'n 300 km rijden*.  Om de batterij te beschermen, hebben onze ingenieurs hem in de bodem van je Renault ZOE ingebouwd. Op deze manier is hij goed beschermd tegen botsingen en beschadigingen.

(*) Gebaseerd op daadwerkelijke praktijkervaring. Actieradius kan evenwel variëren, afhankelijk van factoren zoals plaats van gebruik, weg conditie, rijstijl, temperatuur en beladingsgraad.

Bereken de actieradius van je Renault ZOE

Je daadwerkelijke actieradius is afhankelijk van verschillende factoren

Renault ZOE - Snelheid

Snelheid

Hoe sneller je rijdt, hoe meer energie je nodig hebt om je snelheid te behouden.

Renault ZOE - Rijstijl

Rijstijl

Gebruik de Z.E.- technologieën, zoals vertragen of met energieterugwinning remmen, om je actieradius te optimaliseren.

Renault ZOE - Topografie

Topografie

Wanneer je een berg op rijdt, heeft je energieverbruik invloed op je actieradius. Je wint energie terug wanneer je bergaf rijdt.

Renault ZOE - Weersomstandigheden

Weersomstandigheden

Over het algemeen biedt de Z.E. 40-batterij een maximale actieradius van 300 km in de zomer en 200 km in de winter.

Jouw Renault ZOE opladen

Thuis, onderweg of op het werk. Kies de oplossing die bij je past.

Renault ZOE - Wallbox-thuislader

Thuis

Laad je ZOE sneller op door thuis een wallbox te installeren. Standaard kun je thuis opladen met een vermogen van 3,7kW (1 fase, 16A). Afhankelijk van je elektrische installatie thuis kun je opladen met een vermogen van 11kW (3 fasen, 16A). Hiermee kun je de Renault ZOE in vier tot vijf uur weer volledig opladen.

 

*Het Wallbox-thuislaadpunt moet door een erkende vakman worden geïnstalleerd. 

De Renault ZOE op je werk opladen

Op het werk

Steeds meer bedrijven plaatsen voor hun werknemers laadpunten voor elektrische auto's. Overtuig jouw baas om hetzelfde te doen!

Openbare laadpunten voor de Renault ZOE

Via het netwerk van openbare laadpunten

Er zijn laadpunten te vinden bij winkelcentra, op parkeerplaatsen in stadscentra en langs de weg. Dit zijn extra laadpunten naast de 400 punten in het Renault-netwerk. Bij een Renault-dealer is het mogelijk om de batterij snel op te laden op 22kW. Ook kun je supersnel laden bij Fastned.

De Renault ZOE opladen

Langs de snelweg

Zoek snel laadpunten terwijl je onderweg bent naar je vakantiebestemming. Je kunt met de ZOE 22kW AC laden bij Fastned. 

 

Bereken de laadtijd voor jouw ZOE

Op basis van de batterij, motor en laaduitrusting.

Het laadproces gemakkelijk beheren en plannen

Dankzij de My Renault app beheer je eenvoudig het snelle laadproces van jouw Renault ZOE.

De ZOE My Z.E.- applicatie

Jouw ZOE op afstand beheren

Met de My Renault app bekijk je de laadstatus gewoon op je mobiel. Ook kun je via de app het laden programmeren of de temperatuur in de auto op voorhand verhogen of verlagen.

Ontdek meer
Renault ZOE Z.E. Trip downloaden

R-LINK Evolution

Bekijk via het R-LINK Evolution-multimediasysteem de actieradius en de laadpunten in de buurt en bepaal waar je het beste heen kunt rijden om je batterij weer snel op te laden. Beschikbare laadpunten in de buurt zoek je eenvoudig op met de Z.E. Trip-applicatie via het R-LINK Evolution-multimediasysteem.

Ontdek meer

Een batterij kopen of huren

Blauwe Renault ZOE

De voordelen van het huren van een batterij

Je huurt al een batterij vanaf € 69 per maand* op basis van 7.500 kilometer per jaar. Rijd je ook maximaal 7.500 kilometer? Dan is je eerste jaar batterijhuur helemaal gratis! Rijd je meer kilometers? Dan krijg je € 69 korting per maand op de maandtermijn van je batterijhuurcontract. Je contract geeft twee garanties. Zo ben je gedurende de looptijd van de overeenkomst altijd verzekerd van een batterij met een laadcapaciteit van minstens 75%. Daarnaast kun je altijd rekenen op Renault Route Service, zelfs als de batterij leeg is.

Koop je eigen batterij

Wil jij graag zelf een batterij kopen voor jouw ZOE? De oplaadcapaciteit van de batterij blijft maximaal 8 jaar of 160.000 km gegarandeerd tot ten minste 66% van de oorspronkelijke capaciteit.

De Renault ZOE opladen

De kosten voor het huren van een batterij

Maak je gebruik van de batterijhuurservice? Dan is de aankoopprijs lager en wordt je dagelijkse autoleven nóg eenvoudiger. De maandelijkse kosten voor deze huurservice worden aan de hand van de onderstaande tarieven berekend.

Kilometers/jaar* Maandelijkse huur/Z.E. 40-batterij
≤7.500
69
10.000 79
12.500 89
15.000 99
17.500 109
Onbeperkt*** 119

(*) Maandelijkse huurprijs van de batterij is inclusief Renault Route Service, inclusief BTW. Extra kilometers buiten het contract: € 0,05 per km incl. BTW. Bij een batterijhuurcontract, dient de batterij verzekerd te worden. Hiervoor sluit de particuliere klant een aparte batterijverzekering af. De klant kan dit desgewenst bij Renault Financial Services afsluiten. Voor de Renault ZOE bedraagt dit € 9,35 per maand. Bij aanschaf van een nieuwe Renault Batterijkoop is de batterij inclusief bij aanschaf van de auto en hoeft er géén batterijhuurcontract te worden afgesloten.
(**) Maandelijkse huurprijs van de batterij is inclusief Renault Route Service, inclusief BTW en exclusief batterijverzekering van € 9,35 per maand.Extra kilometers buiten contract: € 0,05 per km incl. btw

(***) Alleen voor particulieren

Geef je actieradius een boost

De Renault ZOE is uitgerust met hoogwaardige technologieën. Hiermee optimaliseer je eenvoudig de actieradius van jouw ZOE.

ECO-rijden met R-LINK

ECO-rijden met R-LINK

Wil je energie besparen of de actieradius van je elektrische auto vergroten? Om je hierbij te helpen heeft Renault Driving ECO2 ontwikkeld. Dit is een applicatie die je gebruikt via R-LINK en R&Go.

ECO-modus

ECO-modus

In de ECO-modus optimaliseer je je energieverbruik. De modus kan worden gebruikt bij bepaalde autofuncties met een hoog verbruik (verwarming, airconditioning, stuurbekrachtiging, etc.) en bij bepaalde rijhandelingen.

Temperatuur van het interieur aanpassen

Temperatuur van het interieur aanpassen

Vergroot je actieradius door de temperatuur in de auto op voorhand aan te passen. Wanneer je auto nog is aangesloten, stel je een bepaalde temperatuur in via je de boordcomputer of je smartphone. 30 minuten voor je geplande vertrek begint de auto met opwarmen of koelen. Zo ontstaat er een prettige temperatuur (20-21°).

Meer weten over de Renault ZOE?