Samenstellen

MEGANE E-TECH 100% ELECTRIC

Equilibre (EV40 Boost charge)

Snel elektrisch opladen. Gebruikt op openbare snellaadstations, voornamelijk langs de snelweg, met een vermogen van 50 KW en hoger. Met de Equilibre Boost Charge-versie kun je snel elektrisch opladen en tot 200 km (WLTP) terugwinnen in ongeveer 35 minuten, met een piekvermogen van 85 kW in optimale omstandigheden (buitentemperatuur boven de 25°C). Megane E-Tech 100% electric Equilibre Boost Charge is standaard uitgerust met een systeem dat de batterijtemperatuur reguleert, maar alleen als deze wordt opgeladen op een laadstation. Dit betekent dat in koudere omstandigheden het toegestane laadvermogen hoger is en het opladen gemiddeld wat minder tijd in beslag neemt.

 

Equilibre (EV60 Optimum Charge)

Snel elektrisch opladen. Gebruikt op openbare snellaadstations, voornamelijk langs de snelweg, met een vermogen van 50 KW en hoger. In ideale omstandigheden (buitentemperatuur boven de 25°C), kan de Equilibre Super Charge-versie elektrisch opladen en tot 300 km WLTP terugwinnen in ongeveer 36 minuten (ongeveer 200 km op de snelweg) met een piekvermogen van 130 kW.  De Megane E-Tech 100% electric Equilibre Optimum Charge is standaard uitgerust met een systeem dat de batterijtemperatuur reguleert, maar alleen als deze wordt opgeladen op een laadstation. Dit betekent dat in koudere omstandigheden het toegestane laadvermogen hoger is en het opladen gemiddeld wat minder tijd in beslag neemt. Om optimaal te profiteren van de laadcapaciteit van je 100% electric Megane E-Tech, kies je de versies Techno en Iconic die standaard worden geleverd met preconditionering van de batterij tijdens het rijden* en verwarming tijdens het opladen (*als, en alleen als de elektriciteitsvoorziening geprogrammeerd is op de route in Google Maps op je OpenR link).

 

Techno, Iconic en Evolution (EV60 Optimum Charge)

Snel elektrisch opladen. Gebruikt op openbare snellaadstations, voornamelijk langs de snelweg, met een vermogen van 50 KW en hoger. Megane E-Tech 100% electric* kan snel elektrisch opladen en tot 300 km WLTP terugwinnen in ongeveer 36 minuten (dwz. 200 km op de snelweg) met een piekvermogen van 130 kW in optimale omstandigheden (buitentemperatuur boven de 25°C). Optimaal opladen in alle weersomstandigheden; Megane E-Tech 100% electric* bevat innovatieve oplossingen die de batterij beschermen tegen de kou en ervoor zorgen dat het opladen van de batterij aanzienlijk minder tijd in beslag neemt. Als je de laadpunten in de routeplannen van Google Maps invoert in je openR link, weet je auto wanneer deze snel elektrisch kan worden opgeladen en reguleert hij de batterijtemperatuur. Het systeem koelt de batterij tijdens het rijden en verwarmt hem tijdens het opladen.* met Optimum Charge op de Evolution, Techno en Iconic.

 

Over het algemeen is het opladen van de batterij met gelijkstroom bij elektrische voertuigen niet lineair:

• Het maximale vermogen dat door de batterij kan worden opgenomen, neemt af afhankelijk van de laadtoestand van de batterij. Hoe hoger het batterijpercentage, hoe lager het laadvermogen. Geef de voorkeur aan een DC-lading tussen de 15% en 80%.

• De buitentemperatuur heeft ook een directe invloed op de laadprestaties (exclusief speciale preconditioningsystemen). Hoe lager de temperatuur, hoe beperkter het laadvermogen zal zijn om de onderdelen van het voertuig te beschermen.