Vind hier al je openbare laadpunten

Nederland telt ruim 7500 publiekelijk bereikbare oplaadpunten. Het is de bedoeling dat Europa vanaf 2020 totaal 450.000 laadpunten telt. Voor Nederland gaat het om een doelstelling van 18.000 laadpunten en voor België 21.000 laadpunten.

Alt Image C29

Connectiviteit

Optimaliseer je ritten met R-LINK

In je Z.E.-auto toont het R-LINK navigatiesysteem alle laadpunten in de buurt van jouw locatie of bestemming. Met het naadloos geïntegreerde systeem navigeer je moeiteloos naar de laadpunten.

Ontdek de services van R-Link

Openbare laadpunten

Laadpunten zijn er in verschillende vormen en maten. Ook in functionaliteit verschillen de laadpunten. Sommige laadpunten zijn ideaal voor winkelcentra, andere voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen. Ook in de laadtijden zitten verschillen: de laadtijd hangt namelijk af van de installatie. Hoe zwaarder de aansluiting, des te meer vermogen het laadpunt levert.

Opladen op het werk

Opladen op het werk

Bij kantoren is vaak meer vermogen beschikbaar dan thuis. Hierdoor is het vaak mogelijk om de Renault ZOE in 2 tot 3 uur op te laden bij een vermogen van 22kW. Als het op het werk niet altijd mogelijk is om de Renault ZOE op maximaal vermogen op te laden, dan past de auto zich aan de omstandigheden aan. Alléén de Renault ZOE biedt deze flexibiliteit dankzij de Caméléon-lader, waarmee hij altijd op het maximaal beschikbare vermogen van het laadpunt laadt.

Opladen in winkelcentra

Opladen in winkelcentra

Laad je auto op tijdens het boodschappen doen. In veel winkelcentra zijn speciale parkeerplaatsen met laadpunten gereserveerd voor elektrische auto’s of plug-in hybrides.

Snelladen

Snelladen

Bij een Renault-dealer is het mogelijk om de batterij snel op te laden op 22kW. Ook kun je supersnel laden bij Fastned.

Dit kost het om jouw Renault op te laden

Thuis opladen

Het laden thuis komt uit op circa 22 cent per kWh (goed voor 5 tot 7 kilometer rijden). Veel bedrijven vergoeden de laadkosten thuis. Grootverbruikers (vanaf 3 keer 80 ampère) betalen 7 cent per kWh. In dat geval rijd je dus elektrisch voor maar 1 cent per kilometer. Elektriciteitsprijzen variëren per aanbieder en veranderen periodiek.

 

Voor het laden bij een openbaar laadpunt zijn verschillende abonnementsvormen. Meer info vind je op de onderstaande website.

Oplaadpalen.nlVeelgestelde vragen - opladen

Snelladen

Snellaadpunten zijn vele malen kostbaarder dan voor thuisladen. De tarieven variëren afhankelijk van de beheerder van deze laadpunten. Bekijk de onderstaande sites voor meer informatie over alle kosten via deze aanbieders.

New MotionFastNed

Batterijhuur en batterijkoop

Voor maximale flexibiliteit kies je tussen batterijhuur of batterijkoop.

 

Bij batterijhuur is de aanschafprijs van de auto lager en heb je maximale gemoedsrust: je bent altijd verzekerd van een goedwerkende batterij en betaalt alleen voor wat je nodig hebt. Het tarief van de batterijhuur is afgestemd op jouw persoonlijke behoeften.

 

Bij batterijkoop heb je geen maandelijkse verplichtingen voor batterijhuur en ben je niet gebonden aan een maximaal aantal kilometers in een batterijhuurcontract.

 

Vraag je verkoopadviseur voor de oplossing die het beste bij jouw situatie past.

Veelgestelde vragen - batterij

We helpen je graag verder