De veiligheidssystemen van Renault

Als je een noodstop moet maken

Renault - Noodstopbekrachtiging

Noodremsysteem

Verklein de kans op een botsing (of de impact daarvan) met een ander voertuig. Voetgangers en fietsers, die zich op lage snelheid voortbewegen, kan het systeem ook detecteren. Als je niet reageert wanneer er kans is op een botsing, grijpt het rijhulpsysteem in. Je wordt gewaarschuwd en jouw Renault remt vervolgens automatisch.

Waarschuwingssystemen van Renault

Hulp tijdens je ritten

Blind Spot Warning

Blind Spot Warning

Dit systeem is vanaf 10 km/u actief en waarschuwt je als er voertuigen in de dode hoek van je binnenspiegel zitten. Waarschuwingslampjes wijzen je daarop. 

Automatische afstandscontrole

Automatische afstandscontrole

Een sensor aan de voorzijde van jouw Renault controleert de afstand tot het voertuig voor je. Bestaat er een kans op een botsing? Dan wordt er een hoorbare en zichtbare waarschuwing geactiveerd.

Snelheidswaarschuwing met verkeersbordherkenning

Snelheidswaarschuwing

Blijf onderweg op de hoogte van de snelheidslimiet. Jouw Renault waarschuwt je als je de snelheidslimiet overschrijdt. Het systeem is uitgerust met een camera en verzamelt, analyseert en vergelijkt gegevens van verkeersborden met de gegevens op de kaart. Je wordt vervolgens op de hoogte gehouden via het dashboard en het head-up display (afhankelijk van de versie van jouw Renault). Voor extra efficiëntie stel je de snelheidsbegrenzer in op de maximale, toegestane snelheid.

Vermoeidheidswaarschuwing

Vermoeidheidswaarschuwing

Om jouw veiligheid te vergroten en het risico op slaperigheid te verkleinen, analyseert dit systeem je gedrag door de bewegingen van het stuur te analyseren. Indien nodig krijg je van jouw Renault het advies om even een pauze te nemen. Dit gebeurt via een zichtbaar en hoorbaar bericht via het dashboard. 

Lane Departure Warning

Lane Departure Warning

Let je even niet op? Jouw Renault geeft een zichtbaar signaal en het stuur trilt als je onbedoeld jouw rijbaan verlaat. Deze functie is bij snelheden hoger dan 70 km/u actief en geeft je een waarschuwing als je over een doorgetrokken of onderbroken streep rijdt zonder richting aan te hebben gegeven.

Rijstrook-assistent

Rijstrookassistent

Verlaat je onbedoeld de rijbaan? De rijstrook-assistent zorgt ervoor dat je automatisch weer de juiste kant op gaat. Deze functie is actief tussen de 70 en 160 km/u en stuurt jouw Renault weer terug in de rijbaan, wanneer je over een doorgetrokken of onderbroken streep rijdt zonder de richtingaanwijzer te hebben geactiveerd.

Ontdek nóg meer technologieën van Renault

Renault EASY CONNECT

Voor extra comfort aan boord

Ontdek Renault EASY CONNECT
Renault EASY DRIVE

Lekker EASY rijden

Ontdek Renault EASY DRIVE