Hoe voelt het om in een hybride auto te rijden?

De E-TECH-technologie biedt vele voordelen. Je rijdt stiller, soepeler en zuiniger.

Comfortabel in een hybride auto rijden

Elektrisch rijden in een hybride auto

Probleemloos elektrisch rijden

Dankzij het volledig elektrisch starten en het energieterugwinsysteem kun je met de hybride auto's van Renault extra ver rijden in de elektrische modus.

De E-Tech-technologie zorgt ervoor dat het accelereren een kick geeft en maakt het uitvoeren van snelle manoeuvres enorm eenvoudig. Zo profiteer jij van heerlijk comfort en een goede handelbaarheid.

Onze hybride auto's worden voorzien van een automatische versnellingsbak die ook zelf schakelt tussen de benzine- en de elektrische motoren. Zo kun jij je beter op de weg richten.

Kun je met een hybride auto kiezen wanneer je elektrisch of op benzine wilt rijden?

Overschakelen tussen hybride en elektrisch

Slim overschakelen

Met de schakelaar kan de bestuurder wisselen tussen hybride en elektrisch rijden, mits de batterij voldoende is opgeladen.

De automatische versnellingsbak in de hybride auto's schakelt soepel. Hij schakelt ook tussen de hybride en elektrische modus op basis van 2 factoren:

 

 

  • het indrukken van het gaspedaal
  • het laadniveau van de batterij


De auto wordt automatisch in de elektrische modus gestart en blijft in deze modus staan tot er een snelheid van tussen de 70 km/u en 130 km/u is bereikt. Als er extra vermogen nodig is of als de batterij niet voldoende is opgeladen, activeert de auto de benzinemotor.

Rijden in een hybride auto van Renault

Kan ik in de stad rijden in een hybride auto?

De stad is ideaal voor het gebruik van een hybride auto. Als je in het stadsverkeer rijdt, kun je zelfs 80% van de tijd elektrisch rijden in jouw hybride Renault.

Kun je met een hybride auto lange afstanden rijden?

Bij een auto op brandstof wordt de actieradius berekend per volle benzine- of dieseltank. Met een hybride auto kom je extra ver. Je kunt zowel rijden op benzine als op de batterij. De batterij drijft de elektrische motor aan. Rem je of vertraag je de auto? Dan wordt de vrijgekomen (kinetische) energie opgeslagen in deze batterij.

Kun je met een hybride auto op de snelweg rijden?

Omdat er automatisch wordt geschakeld tussen de verschillende aandrijfsystemen, profiteer je van een unieke rijbeleving. Hybride rijden biedt een extra grote actieradius en maakt het accelereren fijner, dankzij de balans tussen de verbrandingsmotor en de elektrische motor.

Is de batterij bijna leeg? Geen paniek. De benzinemotor neemt het dan over, zodat je gewoon kunt doorrijden.

Ontdek onze E-TECH-technologie

Al je vragen over hybride auto's