RENAULT SCENIC VISION

RENAULT SCENIC VISION

meer dan een conceptcar, een ambitie

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.Beheer

Grotere actieradius, dankzij waterstof

De Renault Scenic Vision is een conceptcar met elektrische aandrijving en een actieradiusvergroting op basis van waterstof. Qua milieu, veiligheid en inclusie is deze conceptcar de belichaming van onze strategische beloften op het gebied van duurzame ontwikkeling.


De Renault Scenic Vision heeft een vooruitstrevend design en zeer geavanceerde functies. Voor de conceptcar is voornamelijk gebruik gemaakt van gerecyclede en recyclebare materialen. Welkom in het nieuwe tijdperk van mobiliteit.

een kijkje achter de schermen

Accepteer de social media cookies om de video's te bekijken.Beheer

1e

conceptcar met H₂-technologie

95%

recyclebaar

70%

gerecyclede materialen

24%

extra zicht

gericht op design

Verantwoordelijk design

De Renault Scenic Vision combineert design met efficiëntie, betaalbaarheid en duurzaamheid en verkent een geheel nieuwe manier van mobiliteit. De Renault Scenic Vision introduceert een nieuwe benadering van royale vormen met zachte en gestructureerde rondingen.

 • Verantwoordelijk design - Renault Scenic Vision
 • Verantwoordelijk design - Renault Scenic Vision
 • Verantwoordelijk design - Renault Scenic Vision
 • Verantwoordelijk design - Renault Scenic Vision
 • Verantwoordelijk design - Renault Scenic Vision

gericht op klimaat

verantwoordelijk design

95% van de materialen van de conceptcar Renault Scenic Vision, met inbegrip van de batterij, is recyclebaar. 70% van de materialen in deze conceptcar is al gerecycled. 100% van de materialen in de auto waarmee passagiers in contact komen, is gerecycled.

HYBRIDE AANDRIJVING

WATERSTOF en ELEKTRISCH

het fijne van elektrisch rijden uitgebreid met waterstof

Deze nieuwe generatie elektrische motoren levert een vermogen van 160 kW zonder gebruik te maken van schaarse elementen. De in Frankrijk vervaardigde recyclebare batterij van 40 kWh is de helft lichter, goedkoper en compacter dan die van een andere vergelijkbare elektrische auto.

Als aanvulling op de 40 kWh batterijcapaciteit, vergroot de brandstofcel van 15 kW de actieradius. Met slechts één stop van minder dan 5 minuten om groene waterstof te tanken, kun je meer dan 800 km rijden zonder te hoeven opladen. Dat is nog eens een verkleining van je milieuafdruk.

Dankzij waterstof vergroot je je actieradius. Terwijl je rijdt, stoot je auto alleen water uit en geen vervuiling. Daarnaast benut je tijdens je rit de aandrijving optimaal met onmiddellijke acceleratie, terwijl je geruisloos en trillingsvrij rijdt.

De eerste conceptcar met een brandstofcel van 15 kW. Deze vergroot de mogelijkheden van de elektrische accu van 40 kWh, waardoor de actieradius wordt vergroot.

gericht op veiligheid

Safety Coach

90% van de ongevallen wordt veroorzaakt door menselijke fouten in combinatie met onoverzichtelijke verkeerssituaties. De Safety Coach helpt de bestuurder om te anticiperen op risicovolle plekken en ongecontroleerd rijgedrag. In combinatie met standaard geïntegreerde veiligheidssystemen helpt de Safety Coach het aantal ongevallen met tot wel 70% te verminderen.

hartslagsensor - Renault Scenic Vision

GEZONDHEIDSBEWAKING

Een in het stuur geïnstalleerde hartslagsensor en een camera detecteren tekenen van vermoeidheid of flauwte bij de bestuurder.

gaspedaal - Renault Scenic Vision

HAPTISCH GASPEDAAL

Als een gevaar wordt gesignaleerd, dan trilt het pedaal om de bestuurder ertoe te brengen zijn of haar voet van het pedaal te halen.

gecontroleerd rijden - Renault Scenic Vision

GECONTROLEERD RIJDEN

In de auto geïntegreerde sensoren analyseren diverse zaken, zoals versnellingen, rijcomfort, gebrekkige aandacht, snelheid en meer). In geval van potentieel gevaarlijke situaties grijpt de Safety Coach in.

24% beter zicht - Renault Scenic Vision

24% BETER ZICHT

Als de bestuurder de beelden van de frontcamera op het transparante display van het dashboard ziet, verdwijnt de motorkap uit het gezichtsveld van de bestuurder. Renault Scenic Vision biedt 24% meer zicht aan de voorzijde van de auto en zorgt zo voor een veiligere rijervaring.

gericht op mensen

dashboard

10 CONFIGUREERBARE WIDGET-SCHERMEN

10 aanpasbare, intuïtieve, configureerbare schermen voor diverse functies, zoals temperatuur, hartslag, muziek, multimedia, enz.

stoelverstelling/onderbeensteun - Renault Scenic Vision
stoelverstelling/onderbeensteun
batterij-indicator - Renault Scenic Vision
batterij-indicator
vervuiling - Renault Scenic Vision
vervuiling
vitale functies - Renault Scenic Vision
vitale functies
interieurtemperatuur - Renault Scenic Vision
interieurtemperatuur
muziek - Renault Scenic Vision
muziek
video - Renault Scenic Vision
video
navigatie - Renault Scenic Vision
navigatie
Alt
  • ergonomische cockpit

   De responsieve cockpit past zich aan de vorm van het lichaam van de bestuurder aan en zorgt voor een optimale rijpositie. De cockpit beweegt parallel met de bestuurdersstoel.

  • afscheid van het traditionele dashboard

   In het verlengde van de voorruit vervangt een transparant scherm, opgesplitst in een bestuurders- en een passagiersgedeelte, het dashboard.

  • content weergeven

   Je kunt de content van je smartphone weergeven op het cockpitscherm. Dit toont ook de beelden van de camera aan de voorzijde van de Renault Scenic Vision.

  • luchtreiniger

   Via luchtopeningen in de deuren stroomt er gezuiverde lucht het passagiersgedeelte in.

  • Sound Bubble, audio-hoofdsteun

   Je hoeft je hoofd niet te draaien of je om te draaien om met je passagiers achterin te praten. Elke hoofdsteun heeft een eigen luidspreker en zelfs een eigen camera die zijn beelden op het scherm toont!

ontdek ook

conceptcar - Renault

conceptcars van Renault

Conceptcars stippelen de route uit richting de toekomstige auto's van Renault.

nieuwe reeks - Renault

modellen van Renault

Elektrisch, hybrid of plug-in hybrid. Ontdek de Renault die bij je past.