Grootlichtassistent: verschil van dag en nacht

Met de adaptieve grootlichtassistent van Renault heb je altijd optimaal zicht. Ook het verblinden van je tegenligger is met deze techniek voorgoed verleden tijd.

Alt Image C29

Grootlichtassistent actief boven de 40 km/u

Schakelen tussen grootlicht en dimlicht is niet meer nodig. Boven de 40 km/u doet je Renault dat voor jou. De grootlichtassistent gebruikt hiervoor een camera die in beide richtingen waarneemt of er ander verkeer is en of je de bebouwde kom inrijdt. Als je op dat moment met groot licht rijdt, wordt automatisch het dimlicht ingeschakeld. Rijd je de bebouwde kom weer uit, dan gaat het grote licht weer aan. Mits er geen andere weggebruikers in de buurt zijn.

De grootlichtassistent werkt via een camera

De grootlichtassistent gebruikt een hoge resolutie camera achter de vooruit om ander verkeer te detecteren. De camera detecteert de koplampen van tegemoetkomende auto’s, de achterlichten van andere weggebruikers en bijvoorbeeld de reflectie van verkeersborden. De assistent schakelt automatisch vervolgens heen en weer tussen grootlicht en dimlicht. Dit zorgt voor een beter zicht en maakt autorijden minder vermoeiend. Bovendien worden bestuurders van tegemoetkomende auto’s niet verblind door jouw verlichting.

Alt Image C28v0
Alt Image C28v0

Wetenswaardigheden van de grootlichtassistent

De sensitieve camera die bijvoorbeeld de Renault TALISMAN gebruikt voor de grootlichtassistent is dezelfde camera als die voor Lane Departure Warning wordt gebruikt. Het systeem detecteert andere auto’s al vanaf 600 meter afstand. De assistent houdt ook rekening met de straatverlichting. Daarom wordt het grootlicht alleen ingeschakeld als het écht nodig is.

Meer informatie over Renault

Meer Insights

Trekgewicht

Auto kopen

Het juiste trekgewicht

Auto kopen

Auto kopen

Lane Assist en Lane Departure Warning

Traffic Sign Recognition

Auto kopen

Traffic Sign Recognition