Achteruitrijcamera en parkeersensoren

Zelf inparkeren? Daar heb je toch gewoon je auto voor? Bij Renault zet je auto je op je plek. En hoe! Met Easy Park Assist manoeuvreert hij zich met precisie in de kleinste parkeerplaatsen.

Alt Image C28v0

Waarom Easy Park Assist?

Vooral stadsbewoners hebben er nogal eens last van: parkeerschade. Zeker met een SUV als de Renault KADJAR is het lekker om een paar extra ogen van de parkeerhulp te hebben die helpen bij het inparkeren. Een paaltje is immers zo geraakt. En een andere auto kan in de haast nét even over het hoofd gezien worden. Bekijk de video en ervaar ook het parkeergemak van Easy Park Assist.

Hoe werkt Easy Park Assist?

Dankzij de parkeersensoren aan de voorkant, achterkant en zijkanten van de auto, kan het Easy Park Assist systeem inschatten of het kan inparkeren. Zelf kies je eerst voor fileparkeren, schuin, haaks of parkeren op een bepaalde plaats. Het systeem meet vervolgens de beschikbare ruimte en voert de parkeermanoeuvre uit. Zelf hoef je alleen nog het gas- en rempedaal, de koppeling en de versnellingspook te bedienen. Niet alleen kun je op die manier vlekkeloos op de kleinste plekjes inparkeren, ook uitparkeren gaat moeiteloos. Je hoeft het alleen maar te vragen. Bekijk het instructiefilmpje van Renault.

Alt Image C28v0

Achteruitrijcamera en werking

De gebruikte camera is een hoge resolutiecamera met een groothoeklens. Zo wordt het complete gebied achter de auto weergegeven. De lichtsterke sensor geeft in de schemering een goede weergave van de parkeeractie aan de achterkant van de auto. De digitale dynamische lijnen geven in het beeld van de achteruitrijcamera aan hoe de auto zich zal bewegen als er een bepaalde richting op wordt gestuurd. Een rode en gele lijn geven aan wanneer een obstakel bijna bereikt is.

Parkeersensoren voor en achter

De slimme parkeersensoren van Renault zorgen ervoor dat jij geen obstakels raakt. Zij kijken zowel aan de voor-, zij als aan de achterkant altijd met je mee. Met lichte akoestische geluiden, wanneer je te dichtbij een obstakel komt, loodst hij je veilig en snel langs ieder gevaar voor je dure lak. Bekijk het korte filmpje hiernaast over onze parkeersensoren.

Hoe werken de parkeersensoren?

thumbnail

De parkeersensoren in werking

Alt Image C28v0

Parkeerhulp? Bijna alle modellen van Renault hebben Easy Park Assist

Inderdaad, bijna alle modellen. Allemaal behalve de kleine TWINGO. Op de andere modellen verschilt het per versie wanneer je van Easy Park Assist kunt genieten. Bekijk dus de configurator van jouw favoriete model, stel je auto samen en zorg dat Easy Park Assist erop zit. Parkeren als een baas? Dan kan iedereen met Easy Park Assist. Zelfs als je je tussen botsautootjes begeeft. Zoals in het filmpje hiernaast.

Meer informatie over Renault

Meer Insights

Trekgewicht

Auto kopen

Het juiste trekgewicht

Auto kopen

Auto kopen

Lane Assist en Lane Departure Warning

Traffic Sign Recognition

Auto kopen

Traffic Sign Recognition